Robert Barker lijsttrekker Partij voor de Dieren: 'Voor groen, duurzaam en diervriendelijk Den Haag'

Robert Barker van Partij voor de Dieren Den Haag
Robert Barker van Partij voor de Dieren Den Haag
DEN HAAG - null
Fractievoorzitter Robert Barker moet voor de Partij voor de Dieren de kar gaan trekken bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De Haagse partij streeft ernaar van twee naar vijf zetels te groeien. 'Er zijn nauwelijks stappen gezet om de stad klimaatneutraal te maken', verklaart Barker zijn ambitie. Barker is sinds 2018 gemeenteraadslid en liet in juni al weten graag lijsttrekker te willen worden van de partij,
. Het partijbestuur heeft bij de presentatie van de kandidatenlijst die wens ook ingewilligd. 'Ik ben vereerd om deze sterke lijst aan te mogen voeren. Samen strijden we voor een groen, duurzaam en diervriendelijk Den Haag', laat de nieuwe lijsttrekker weten. Barker wordt op de kandidatenlijst gevolgd door raadslid Robin Smit en fractievertegenwoordiger Leonie Gerritsen. De hoogste nieuwkomer op de lijst is George Ongkiehong. De marketingadviseur die ook actief is als bestuurder binnen de Partij voor de Dieren staat op de vierde plek van de conceptkandidatenlijst. Ingezet voor dier, natuur en milieu Barker kijkt tevreden terug op zijn eerste periode in de Haagse gemeenteraad. 'We hebben ons succesvol ingezet voor dier, natuur en milieu. Zo bouwt de gemeente dankzij onze voorstellen niet in het groen bij Meijendel, is er geld voor dierenopvangcentra en stimuleren we de aanleg van groene daken', benoemt hij enkele van de successen van de Partij voor de Dieren. Op het moment heeft de partij twee zetels in de gemeenteraad. Barker is ervan overtuigd dat er nog winst te behalen is voor zijn partij. 'Steeds meer mensen realiseren zich dat we veel beter met dieren en onze aarde moeten omgaan, en stemmen op de Partij voor de Dieren. Ik ben blij dat we zo'n sterke lijst kunnen presenteren, zodat we flink kunnen groeien in Den Haag', zo vertelt hij bij de prestentatie van de conceptkandidatenlijst voor de verkiezingen van maart 2022. Stad klimaatneutraal maken Met zijn allen hoopt Barker een nieuwe stap te zetten in het groener maken van de Hofstad. 'Er zijn nauwelijks stappen gezet om de stad klimaatneutraal te maken. Ook staan de natuur en de biodiversiteit onder hoge druk. Daar willen wij ons weer hard voor in gaan zetten', zo besluit de nieuwe lijsttrekker.
Luister maandag om 11.00 uur naar Haags Bakkie voor een gesprek met Robert Barker

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!