OM bevestigt dat slachtoffer voor tram is geduwd, twee verdachten vrijgelaten

Rijswijkse Landingslaan
Rijswijkse Landingslaan © Regio15
DEN HAAG - null
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag bevestigd dat de 39-jarige man die afgelopen maandagavond om het leven kwam bij een aanrijding met een tram van RandstadRail, ook daadwerkelijk voor de tram is geduwd. De jongen die geduwd heeft, zit nog vast. De twee andere verdachten zijn donderdag vrijgelaten. Op dit moment komt uit het onderzoek naar voren dat het slachtoffer de jongens meerdere keren opzocht, stelt het OM in een persverklaring. Een 15-jarige jongen uit Den Haag heeft het slachtoffer uiteindelijk geduwd. 'De man viel, kwam onder een aanrijdende tram terecht en overleed', aldus justitie. De Hagenaar wordt verdacht van doodslag en komende vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 'Volgens het OM moet de 15-jarige zich bewust zijn geweest van de aankomende tram. Door het slachtoffer op dat moment te duwen heeft de jongen willens en wetens het risico op het vallen en overlijden van de man aanvaard.'
Niet langer verdacht van veroorzaken
Naast de 15-jarige jongen werden nog twee jongens van 15 en 18 jaar aangehouden. Beide Hagenaars zijn inmiddels weer op vrije voeten en worden niet langer verdacht van het veroorzaken van het dodelijke incident bij de tramhalte langs de Rijswijkse Landingslaan. Wel zijn zij volgens het OM in overtreding geweest, namelijk met 'het verlaten van een hulpbehoevende'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!