Verdachte (15) van tramdrama Ypenburg onder voorwaarden vrij, blijft verdachte

Bloemen Rijswijkse Landingslaan voor Pawel Bernat
Bloemen Rijswijkse Landingslaan voor Pawel Bernat © Omroep West / John van der Tol
DEN HAAG - null
Het voorarrest van de 15-jarige verdachte van het tramdrama in Ypenburg is met dertig dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Den Haag beslist. Het voorarrest is 'onder voorwaarden geschorst', wat betekent dat de jongen morgen vrij komt. https://twitter.com/OM_DenHaag/status/1455526921941487619 Bij het tramdrama in Ypenburg kwam op 18 oktober Pawel Bernat (39) om het leven. Het slachtoffer zou volgens getuigen onder de tram zijn geduwd, meldde mediapartner
. In eerste instantie werden drie jongens aangehouden, twee van hen werden de donderdag na het incident weer vrijgelaten. De derde verdachte zou degene zijn die het slachtoffer heeft geduwd. Volgens zijn advocaat wilde de 15-jarige jongen de Pool afweren en viel hij daarna onder de tram. Zijn voorarrest werd eerder al met 14 dagen verlengd. Nu gebeurt dat opnieuw, maar wordt het onder voorwaarden geschorst. Hij is nog wel verdachte in de zaak.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!