Demonstranten bekogelen politie met stenen en vuurwerk, dertien aanhoudingen

lawaaidemonstratie
lawaaidemonstratie
DEN HAAG - null
Er zijn dinsdagavond door de politie 13 personen aangehouden omdat ze agenten zouden hebben beledigd en stenen en vuurwerk naar agenten hebben gegooid. Dat gebeurde bij de demonstratie bij het ministerie van Justitie aan de Turfmarkt. https://twitter.com/POL_DenHaag/status/1455687052482252806 Tegelijkertijd met de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair  minister Hugo de Jonge werd daar door een groep tegenstanders van de coronamaatregelen gedemonstreerd met een lawaaiprotest. https://twitter.com/frank_deut/status/1455596330148106240 Eerder op de avond zette de politie het gebied rond de Turfmarkt af en begon tijdens de persconferentie de groep demonstranten naar de Koekamp te drijven. Hierbij werden de agenten bekogeld met zwaar vuurwerk en kregen zij diverse leuzen naar hun hoofd geschreeuwd, meldt mediapartner
. 'Jullie bouwen mee aan een fascistisch Nederland', werd er onder meer gescandeerd. https://twitter.com/IvarLingen/status/1455611550941732866 De Mobiele Eenheid was aanwezig en er werd gedreigd een waterkanon in te zetten. Dat is uiteindelijk niet gebeurd. De Bezuidenhoutseweg was richting het centrum enige tijd afgesloten door de politie, die meldt dat zij de demonstranten naar de Koekamp begeleidt. Burgemeester Jan van Zanen heeft die plek aangewezen voor de demonstratie, die niet bij de gemeente was aangemeld. https://twitter.com/Newsroom070/status/1455599827564306435 Het ministerie van Justitie kreeg dinsdagmiddag extra beveiliging, nadat er oproepen op sociale media waren rondgegaan om te demonstreren bij het gebouw. Er zijn onder meer hekken geplaatst en er was vroeg op de avond al veel politie op de been.
Foto: Regio 15

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!