Wandelend protest tegen komst warmtenet: 'Hier geen Botlek smeerpijp'

wamtenet brandbrief
wamtenet brandbrief
DEN HAAG - null
'Hier geen Botlek smeerpijp', 'Zeg nee! Smeerpijp weg ermee!' en 'Den Haag, baas over eigen stad', dat is de boodschap van demonstranten die vandaag wandelend protesteren tegen de komst van de warmteleiding. Het protest, met vooral leden van Hart voor Den Haag/ Groep de Mos, begon rond 8.30 uur. Vanaf het stadhuis aan het Spui is men gaan wandelen naar het Provinciehuis aan het Zuid Hollandplein. https://twitter.com/Lieuwevs/status/1458336742646370305 Hart voor Den Haag/ Groep de Mos zal bij het protest een brandbrief aanbieden aan de Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS) van de Provincie Zuid-Holland. Daarmee wil ze bewerkstelligen dat de PS juridische stappen neemt om het besluit voor het warmtenet terug te draaien. De brandbrief werd overhandigd aan Jaap Smit, commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland. 'Het geluid in de wijken was kraakhelder, geen smeerpijp in de wijk', aldus fractievertegenwoordiger Mohamed Balah. Daarnaast vrezen bewoners lange tijd te maken te krijgen met wegopbrekingen en afsluitingen waarbij geen rekening wordt gehouden met bewoners. In de gemeenteraad bleek ook de Haagse Stadspartij zich tegen de komst uit te spreken, weet mediapartner
. https://twitter.com/GDMDenHaag/status/1458338530535649284 Deze week werd bekend dat
nu het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Gasunie daarvoor een contract hebben getekend. Met het warmtenet moet water dat in de Rotterdamse Haven wordt verwarmd naar Den Haag komen. Voor dat net zullen er twee buizen, een voor aanvoer en een voorafvoer, moeten komen.
Foto's: Lieuwe van Slooten

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!