Spuigasten: wethouder Martijn Balster (PvdA) over woonprotest en voorzitter Abdoel Haryouli (DENK) over ruzie tussen partijbestuur en lokale afdeling

Martijn Balster en Abdoel Haryouli
Martijn Balster en Abdoel Haryouli
DEN HAAG - null
In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM zijn zaterdag wethouder Martijn Balster (PvdA) en voorzitter Abdoel Haryouli (DENK) te gast. De huizenprijzen rijzen de pan uit, mensen moeten jarenlang wachten op een sociale huurwoning en huren in de vrije sector is voor velen onbetaalbaar. Iedereen voelt de wooncrisis. Komende zondag is er opnieuw een groot woonprotest, dit keer in Den Haag. Welke instrumenten heeft de gemeente om de woningcrisis aan te pakken? Wethouder Martijn Balster (PvdA) schetst in Spuigasten de mogelijkheden. Het afdelingsbestuur kwam dinsdag naar buiten met een brief waarin het de Tweede Kamerfractie beschuldigt van afluisterpraktijken tegen onder meer de Haagse afdelingsvoorzitter Abdoel Haryouli. Een medewerker van de landelijke Kamerfractie zou eind september meerdere opnames hebben gemaakt tijdens een etentje met twee lokale bestuursleden. Fractievoorzitter Farid Azarkan beschikte de dag na het etentje over de opnames die hij vervolgens aan het landelijk bestuur liet horen, aldus het afdelingsbestuur. Haryouli zou zijn 'gechanteerd om afstand te doen van zijn lijsttrekkerschap' voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Haryouli doet in Spuigasten zijn verhaal.

Spuigasten

Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten in Studio B. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via Den Haag TV (Ziggo-kanaal 40), de stream op denhaagfm.nl of kom langs in de bibliotheek aan het Spui.

Podcast

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!