Overleden persoon gevonden na ernstig geweldsincident Leggelostraat

leggelostraat
leggelostraat
DEN HAAG - null
In de Leggelostraat, bij een pand van Parnassia, heeft maandagochtend een ernstig geweldsincident plaatsgevonden. Daar zijn zeker twee slachtoffers bij gevallen. Daarnaast trof de politie in een zijstraat een stoffelijk overschot aan. De straat is afgezet en er wordt onderzoek gedaan. Daarnaast worden getuigen van het voorval gevraagd zich te melden. Burgemeester Jan van Zanen laat in een verklaring weten te zijn geschrokken van het incident. 'Voor zover nu bekend zijn er bij het incident twee mensen gewond geraakt en is er één overleden persoon aangetroffen van wie wordt onderzocht of dit de verdachte is.' Slachtofferhulp Uit de verklaring valt op te maken dat er slachtofferhulp zal zijn voor wie daar behoefte aan heeft. 'Ook voor omstanders van dit incident is de impact en de schok groot. Daarvoor komt hulp beschikbaar. Ik leef mee met getroffenen en hun naasten en geliefden die zich nu grote zorgen maken.' Een woordvoerder van Parnassia zegt 'uiteraard geschrokken te zijn' van het incident, maar weet niet hoe het met de slachtoffers is. 'Het onderzoek is nog in volle gang, en zo lang dit loopt weet ik net zo veel als iedereen', zegt ze tegen mediapartner
.
Tekst gaat verder onder tweet.
https://twitter.com/POL_DenHaag/status/1414542835483910145 De politie kreeg rond 11.45 uur melding van een schietpartij bij Parnassia. Verschillende ambulances en een arrestatieteam zijn in de straat aanwezig. Ook zijn er traumahelikopters ingezet.
Tekst gaat verder onder tweet.
https://twitter.com/overdiepm/status/1414564361079820293 Overleden persoon aangetroffen in auto In een auto in de Haveltestraat is in de middag een overleden persoon aangetroffen, zo meldt de politie. 'We onderzoeken of dit de verdachte is.' Om de auto zijn een tent en hekken geplaatst.
Tekst gaat verder onder tweet.
https://twitter.com/POL_DenHaag/status/1414541271553789956 Omgeving Leggelostraat afgezet Even na de lunch meldt de politie dat de directe omgeving van de Leggelostraat is afgezet. Volgens omwonenden zou er een schietpartij zijn geweest, maar dat kon de politie nog niet bevestigen. Een blauwe Renault Twingo in de straat wordt afgeschermd.
Tekst gaat verder onder tweet.
https://twitter.com/POL_DenHaag/status/1414530606608814084 Meerdere slachtoffers naar ziekenhuis Volgens calamiteitenwebsite Regio 15 zijn er meerdere slachtoffers met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Op straat zou een wapen zijn gevonden.
Tekst gaat verder onder tweet.
https://twitter.com/regio15/status/1414525962729963520 GGZ Team Morgenstond De schietpartij vond plaats rond de vestiging van Parnassia in de straat, schrijft mediapartner
. Op het adres is het GGZ Team Morgenstond gevestigd. Op de locatie zitten alle wijkteams die vanuit de Leggelostraat de mensen zoveel mogelijk thuis proberen te behandelen.
Foto: Regio 15

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!