'Mes met DNA verdachte op plek waar Renée werd vermoord'

DEN HAAG - null
Op de plek waar de 23-jarige Renée uit Den Haag vermoord werd is een mes gevonden met het DNA van de verdachte, de 41-jarige Ferry T.. Dat zegt de advocaat van T., Bob Kaarls. Volgens de advocaat heeft zijn cliënt 'stukjes verklaard' over de nacht van 22 op 23 mei, de nacht dat Renée verdween, maar kan hij zich veel niet herinneren. Dat schrijft mediapartner
. Voor de rechtbank in Den Haag was maandagochtend een eerste inleidende zitting tegen de verdachte. Daarin meldde het openbaar ministerie (OM) dat T. is aangemeld voor onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Volgens advocaat Kaarls is zijn cliënt 'een kwetsbare verdachte'. T. zit momenteel in het psychiatrisch centrum van de gevangenis in Vught. Hij was via een videoverbinding aanwezig bij de zitting. Het OM beschuldigt T. van moord op de 23-jarige Renée. Hij heeft haar met meerdere messteken om het leven gebracht. Het OM onderzoekt nog of hij haar ook heeft misbruikt. T. heeft geprobeerd zijn daad te verhullen door het slachtoffer in brand te steken. Het lichaam van de Haagse rugbyspeelster werd zondag 23 mei gevonden naast het fietspad van de Doorniksestraat in Scheveningen, bij de Pompstationsweg. Een dag later werd de verdachte aangehouden. Justitie onderzoekt nog camerabeelden van die nacht. Op sommige van die opnames is ook geluid te horen. Snikkend van emotie Na een voorarrest van bijna drie maanden was maandag de eerste inleidende zitting bij de rechtbank, die besloot de voorlopige hechtenis van T. te laten voortduren in afwachting van het onderzoek van het Pieter Baan Centrum, waar een psychiater en psycholoog het zeven weken lang zullen onderzoeken. T. woonde de zitting bij via een videoverbinding vanuit de gevangenis in Vught. Snikkend van emotie noemde hij het 'verschrikkelijk wat er met Renée is gebeurd.' Ook zei hij mee te leven met haar familie en vrienden. 'Elke dag. En dat we haar familie en vrienden alle sterkte en steun wensen die ze nodig hebben. Het tweede wat ik wil zeggen is dat alles wat ik weet heb verklaard bij de politie.' Omdat dat nog niet zo heel veel is, wordt de verdachte nog altijd van tijd tot verhoord. De volgende inleidende zitting is op 3 november, mogelijk kan drie maanden later de zaak inhoudelijk worden behandeld.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!