Wat weet jij van de geschiedenis van jouw stad? Doe mee aan de Haagse Historie Quiz

© Haags Gemeentearchief
DEN HAAG - null
Zin in een leuke avond over de geschiedenis van Den Haag? Kom dan kijken of - nog leuker - doe zelf mee aan de Haagse Historie Quiz. De vijfde editie vindt plaats op 12 oktober van 19.00 tot 21.00 uur. De quiz wordt rechtstreeks uitgezonden via het tv-kanaal van Den Haag FM. Meld je aan via haagsehistorie.nl. De quiz bestaat voor het eerst uit twee delen: een publieksronde en een expertronde. Het eerste uur strijden tientallen online deelnemers met een petje-op-petje-af systeem mee om de titel ‘Publiekswinnaar’. Het tweede uur is de gebruikelijke expertronde, waar teams van afgevaardigde experts strijden om de fel begeerde HHQ-wisselbokaal. Dit keer zijn dat de teams van geschiedkundige vereniging Die Haghe, Vrienden van Den Haag, stadsgidsen van het Gilde en een team van masterstudenten van het Huygensinstituut. Hierbij zijn de vragen complexer, we proberen alle experts bewust op het verkeerde been te zetten! Zin om zelf mee te doen?Iedereen met een beetje belangstelling voor de geschiedenis van onze mooie stad kan meedoen aan de publieksronde. Het niveau van de vragen is aangenaam, niet te pittig. Alle deelnemers spelen online, vanuit huis en zijn te zien op grote schermen in de studio (en dus ook op tv). Aarzel niet om u aan te melden als deelnemer! Het aantal onlinedeelnemers is beperkt tot 80. Deelname is gratis. U ontvangt later een instructie hoe de deelname precies werkt. Thuis kijken kan ookDit keer kunt u ook thuis kijken naar de quiz. Simpel vanuit uw luie stoel, vanachter uw pc, laptop, iPad of mobiel. Dat kost u ook niets, u meldt zich simpelweg hier aan en ontvangt een enkele dagen van te voren een link waarop u kunt klikken. Met een beetje geluk komt u zelfs in beeld in de uitzending op de grote schermen. Live kijken in de biebWilt u liever live komen kijken in Studio B van de centrale bibliotheek? U bent van harte welkom, maar het kost u wel iets: € 2,50 voor abonnees van Haagse Historie Magazine én voor leden van Die Haghe, alle anderen betalen € 5. In ruil voor de entreeprijs ontvangt u een bon voor uw eerste consumptie. Ook hier geldt: reserveer snel, het aantal zaalplaatsen is beperkt. Uiteraard respecteren wij alle coronaregels. Daarom vragen we u uw niet alleen uw aanmeldbevestiging mee te nemen, maar ook uw ID en uw papieren of digitale (de Nederlandse versie van de QR-code van de Corona Check-app) bewijs van vaccinatie, herstel of negatieve test niet ouder dan 24 uur. De organisatie van de Haagse Historie Quiz ligt in handen van Haagse Historie Magazine. De (uiteraard onomkoopbare) jury bestaat uit Henk Grootveld, Kees Stal en Herman Rosenberg. De presentatie is in handen van lokale journalisten Ivar Lingen en Sanderine Thelosen.
Aan de quiz werken mee: gemeente Den Haag, Centrale Bibliotheek, Haags Historisch Museum, Stichting Haagse Historie & Erfgoed, Geschiedkundige Vereniging Die Haghe, Vereniging Vrienden van Den Haag, historische stadsgidsen Gilde, Huygensinstituut Universiteit Leiden/Den Haag. Mediapartners: Den Haag FM, Den Haag Centraal, AD/Haagse Courant, Haagse Historie Magazine en Haagse Tijden.
Luister dinsdag rond 11.00 uur naar Haags Bakkie op Den Haag FM voor een gesprek over de Haagse Historie Quiz
Foto: Haags Gemeentearchief

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!