Guusje Nederhorst krijgt eigen straatnaam in Wateringse Veld

DEN HAAG - null
Actrice en schrijfster Guusje Nederhorst krijgt een straatnaam in Den Haag. Dat heeft de gemeente vrijdag bekend gemaakt. Haar naam en de namen van zeven andere vrouwen zullen binnenkort te vinden zijn in Wateringse Veld. Er is expres gekozen voor acht vrouwelijke auteurs. Volgens wethouder Hilbert Bredemeijer is het tijd voor meer vrouwelijke straatnamen. Het naast actrice en schrijfster Guusje Nederhof om de Anne Frankstraat, Kartinihof, M. Vasalishof, Laura Wernet-Paskelhof, Ellen Warmondhof, Helga Ruebsamenhof en de Ida Simonsstraat 'We zijn de eerste in Nederland met een straatnaam vernoemd naar Guusje Nederhorst', aldus wethouder Hilbert Bredemeijer. Guusje Nederhorst is bekend als haar rol Roos in
Goede Tijden, Slechte Tijden
en als geestelijk moeder van de bekende kinderboekenserie 
Woezel en Pip.
Nederhorst is 2004 in haar woonplaats Den Haag gestorven aan de gevolgen van kanker, zeven maanden nadat zij met zanger Dinand Woesthoff een kind kreeg.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!