Wethouder Balster: niet alleen 'bouwen, bouwen, bouwen', ook puntenstelsel sociale huurwoningen moet op de schop

Huurwoningen.
Huurwoningen. © Facebook Vestia
DEN HAAG - null
Om de wooncrisis aan te pakken moet het kabinet niet alleen inzetten op meer nieuwbouwwoningen, maar ook het puntenstelsel voor sociale huurwoningen moet op de schop. Dat schrijft wethouder Martijn Balster (PvdA)
, samen met zijn collega's Rutger Groot Wassink (GroenLinks) uit Amsterdam en Kees Diepeveen (GroenLinks) uit Utrecht. De drie zijn verantwoordelijk voor het woonbeleid in hun gemeenten. 'Het kabinet moet de verhuurderheffing stoppen, zodat corporaties niet langer sociale huurwoningen hoeven te verkopen', schrijven de drie. 'Ook het puntenstelsel voor huurprijsbepaling moet op de schop. Zo moeten we voorkomen dat de marktwaarde van een huis via de WOZ-waarde dermate sterk doortelt in de huurprijs dat eigenaren voor kleine woningen op gewilde plekken kunnen vragen wat de gek ervoor geeft.' Zij stellen voor: 'Die puntentelling moet worden worden uitgebreid: niet alleen sociale huurwoningen, maar ook middeldure huurwoningen tot circa 1000 euro maandhuur moeten prijsbescherming krijgen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!