De Unmute Us-demonstratie: 'Mis de feestjes ontzettend'

Unmute Us
Unmute Us © Richard Mulder
DEN HAAG - null
In Den Haag, Leiden en acht andere steden in Nederland hebben zaterdag volgens de organisatie meer dan 150.000 mensen geprotesteerd tegen het feit dat de evenementensector al anderhalf jaar de deuren gesloten moet houden vanwege corona. Er waren demonstraties in Den Haag, Leiden en acht andere gemeenten in Nederland. Door: mediapartner
Met als titel 'Unmute Us!' gingen in de tien steden wagens de straat op, omdat volgens de organisatie de sector gewoon open kan, 'zonder dat de druk op de zorgsector exponentieel groeit'. De F1 en de voetbalwedstrijden zijn daarvoor het bewijs, zegt de organisatie. https://www.youtube.com/watch?v=RiaAxZSJL2Q In Den Haag maakte een stoet van negen wagens een tocht langs onder meer de Lange Vijverberg en de Kneuterdijk, om weer te eindigen op het Malieveld. Op die wagens reden clubs, cafés en andere organisaties uit de evenementenbranche mee, Er was veel muziek en mensen dragen borden met zich mee met teksten als 'Geef ons de nacht terug', 'Minder grappen, meer house' en Hallo, wij staan nog op mute'. 'Ik denk dat we begonnen met een man of 2000 en dat dat aantal tijdens de mars aanzwelde tot ongeveer 4000 man', zegt een verslaggever van Omroep West. De organisatie zegt van de politie gehoord te hebben dat er 8000 tot 10.000 bezoekers waren.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!