Dode aan Lindberghlaan is 45-jarige man, verdachte (43) aangehouden

DEN HAAG - null
In een woning aan de Lindberghlaan in Den Haag is een 45-jarige Haagse man om het leven gekomen. Een 43-jarige man uit Capelle aan den IJssel is woensdagnacht aangehouden als verdachte.
De straat in de Haagse wijk Ypenburg is woensdag nog afgezet en tientallen politieagenten en rechercheurs lopen af en aan. De politie kreeg hier dinsdagavond een melding van een steekpartij. Bij aankomst troffen de agenten een overleden persoon aan op de galerij van de eerste verdieping. Het onderzoek duurt al de hele nacht en ochtend. De politie gaat uit van een misdrijf.
Buurtbewoners zien rechercheurs in witte pakken druk aan het werk zijn rondom de woning. Een buurvrouw vertelt dat het incident voor haar niet als een verrassing kwam. 'Het was wel vaker hommeles in de woning. De bewoner is een Dominicaanse man', zo vertelt ze aan mediapartner Omroep West.
De politie kreeg meerdere meldingen over twee vechtende personen op de galerij van de flat. Toen agenten op de galerij aankwamen, troffen zij daar een dode man aan. Of er is gestoken, zegt de politie niet, maar de politie gaat wel uit van een misdrijf. In de omgeving werd direct gezocht naar een verdachte, maar deze werd niet meer aangetroffen. Enkele uren later meldde de verdachte zich bij het politiebureau. Volgens meerdere flatbewoners is het slachtoffer een Dominicaanse man. Of het ook de inmiddels in Zoetermeer wonende hoofdbewoner van de woning is, dat durven de bewoners dan weer niet te zeggen.
'Ik hoorde gebonk en geschreeuw'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!