Protestmars tegen coronapas door centrum

Protestmars tegen coronapas door centrum
Protestmars tegen coronapas door centrum © Regio 15
DEN HAAG - null
In Den Haag wordt zaterdagmiddag gedemonstreerd tegen het coronatoegangsbewijs, dat is ingevoerd. Honderden tegenstanders van de coronapas lopen tijdens de 'mars tegen het Covid-paspoort' van het Malieveld, langs de Hofvijver naar Plein 1813 en weer terug,
. Sommige betogers lopen met borden met teksten tegen de coronapas, zoals 'gebruik je IQ in plaats van je QR'. De mars is georganiseerd door onder meer Nederland in Opstand. Demonstranten hoeven geen anderhalve meter afstand te houden, omdat die regel vanaf zaterdag niet meer geldt. Ze hoeven ook geen coronatoegangsbewijs te laten zien om mee te kunnen doen aan het protest tegen de coronapas. Op het Malieveld, waar de demonstranten zich verzamelden, liet ook Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zich zien. Daar sprak hij de menigte toe. 'Zet je schrap, het wordt nog zo veel erger', zei hij.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!