Ouderen krijgen valtraining: 'Ik krijg mijn zelfvertrouwen terug'

HTVJ-valtraining ouderen
HTVJ-valtraining ouderen
DEN HAAG - null
Om te voorkomen dat Haagse senioren ernstig struikelen, kregen zij de afgelopen weken speciale valtraining in Loosduinen. De dertienweekse cursus zit er voor de eerste groep op, maar vanaf oktober zijn er nieuwe trainingen te volgen. Ook in de stadsdelen Escamp, Laak en Haagse Hout. 'Mijn zelfvertrouwen is door de training teruggekomen', zegt een van de deelnemers. 'Ik zal niet in details gaan, maar ik heb een moeilijke tijd achter de rug. Dit helpt me weer op gang te komen.' Een andere deelnemer is wel eens gevallen op straat en is ook blij met de cursus. 'Ik had angst om te vallen, maar dat is nu weg. Daarnaast weet ik nu goed hoe ik op moet staan.' Dat de lessen als eerst in het stadsdeel Loosduinen worden aangeboden is geen toeval. Bij het
kwamen vorig jaar de meeste klachten binnen over Loosduinen. Een straat, de Landréstraat, werd zelfs aangeduid als struikelboulevard omdat er zoveel mensen ten val zijn gekomen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!