Stadsdichter Sjaak Kroes blikt terug op maand september en overlijden Dani Ebben

Sjaak Kroes
Sjaak Kroes
DEN HAAG - null
Iedere eerste donderdag van de maand schuift stadsdichter Sjaak Kroes aan bij het radioprogramma Haags Bakkie, met een gedicht over de gebeurtenissen in de maand daarvoor. Sjaak Kroes schrijft gedichten naar aanleiding van gesprekken met mensen. Hij is op straat, in de duinen of op een plein te vinden, achter een tafel en schrijft daar een gedicht over en voor zijn gesprekspartner. ‘Ik ben iedere dag met woorden bezig. Met rijm. Hoe ze zich tot een bepaald thema verhouden’, vertelt Kroes.
Het gedicht van de maand september
Clubliefde kent geen dimensie Er is je weinig extra tijd gegund We zijn periodekampioen, en natuurlijk komt het goed met de club Je bent een confettikanon, groengeel in de lucht Je hebt gestreden als een Immers als een Heesen, als idolen die zich in je collectie shirts hesen Je pakte je leven, standvastig als een '4' Frivool als een buitenspeler Elke seconde na een goal galm je door de stadionspeaker Ben je het applaus vanaf de tribune Je bent het Haags kwartiertje, alle doeken Haagse Harry Het bier in het supportershome Zonder strijd geen overwinning Je bent een echte You'll never walk alone In memoriam Dani Ebben
Sjaak Kroes (midden) met de ouders van Dani.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!