Politie haalt klimaatactivisten Extinction Rebellion die A12 willen blokkeren van de weg

xr dag 3
xr dag 3
DEN HAAG - null
De politie heeft woensdagmiddag rond de lunch meerdere voertuigen van de weg gehaald. 'Wij vermoeden dat zij van plan waren de Utrechtsebaan te blokkeren', valt
te lezen. 'Omdat dit gevaarlijke situaties kon opleveren, zijn zij aangehouden voor voorbereidingshandelingen.' Er zouden 25 personen in de busjes hebben gezeten. Ook twee journalisten werden opgepakt, onder wie verslaggever Hans Nijenhuis van het AD. Ze moesten mee naar het bureau, waar hun identiteit werd uitgezocht. Daarna mochten de verslaggevers weer gaan, meldt de politie. 'De overige personen blijven nog op het bureau voor verder onderzoek.' Week vol protesten Het is de derde dag dat klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) in Den Haag protesteren. XR had aangekondigd de hele week acties te voeren. Op maandag en dinsdag werden er al diverse kruispunten in het centrum van de stad geblokkeerd door activisten.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!