ADO stunt tegen Feyenoord

DEN HAAG - null
ADO Den Haag heeft zondagmiddag voor een stunt van jewelste gezorgd. In eigen huis werd de eerste thuisoverwinning van het seizoen geboekt. El Khayati was voor twee doelpunten verantwoordelijk in de 3-2 overwinning op Feyenoord.
Wat deze week in de rechtbank wél lukte, lukte ADO dit seizoen in eigen huis nog niet: winnen. Na de pijnlijke 3-0 nederlaag tegen Fortuna Sittard, lijkt de Haagse ploeg inmiddels een houdini-act nodig te hebben om volgend seizoen opnieuw tegen de tegenstander van zondagmiddag te mogen spelen: Feyenoord.
Voormalig ADO- en FC Den Haag-speler Dick Advocaat zag zijn ploeg fel starten. Robert Bozenik kopte Feyenoord razendsnel op voorsprong, waarmee hij de Rotterdammers in een zetel hielp. Toch knakte er iets bij Feyenoord dat via een slordigheid ADO-spits Jonas Arweiler gelijk zag maken. De spits, die de voorkeur kreeg boven Michiel Kramer, schoot in de counter na een lange tocht raak en daarmee eveneens de spanning terug in de wedstrijd.
El Khayati meest waardevolle speler van de eeuw
ADO mag door velen dan wel al worden gezien als dood en begraven, Nasser El Khayati schoot de Haagse ploeg vanaf de stip zelfs op een 2-1 voorsprong. Na een overtreding op Milan van Ewijk scoorde de middenvelder zijn eerste goal voor ADO sinds zijn terugkeer naar de Hofstad.
Ook na rust liet de middenvelder zijn 'oude' klasse zien. Op z'n El Khayati's plaatste hij de bal achter doelman Justin Bijlow, nadat hij de tijd nam, zijn tegenstander uitkapte en rustig bleef. Hierdoor is hij deze eeuw betrokken bij 55 ADO-doelpunten, een record dat hij overneemt van Lex Immers.
Eerste thuisoverwinning in 469 dagen
Het stond goed bij ADO dat bij vlagen goed voetbalde. Toch bracht invaller Nicolai Jorgensen de spanning nog terug in de wedstrijd door in alle vrijheid de 3-2 binnen te koppen. Ook Lucas Pratto was nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet vloog rakelings naast.
De 3-2 winst is de eerste thuisoverwinning sinds 19 januari 2020. Onder leiding van Alan Pardew won ADO destijds met 2-0 van RKC Waalwijk.
Toch nog een wonder?
Voor de ploeg van Ruud Brood geldt nu dat het stiekem toch nog kijkt wat er mogelijk is. Het gat met FC Emmen op plek zestien bedraagt vijf punten met nog drie wedstrijden te spelen. Willem II staat een plaats hoger met een puntje meer.
Wanneer ploegen aan het eind van de rit evenveel punten hebben, is het doelsaldo leidend.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!