Het succesverhaal van Sushimeisjes Nicole en Lisa: van een keuken van 4 vierkante meter naar een derde vestiging op Kijkduin

Sushimeisjes
Sushimeisjes
DEN HAAG - null
Wat begon in een keukentje van vier vierkante meter is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot een horecabedrijf met zestig werknemers. Lisa Sassen (29) en Nicole Dessing (29) van De Sushimeisjes openen deze zomer hun derde vestiging in Kijkduin. 'We zijn het gewoon gaan doen!', vertelt Lisa. De Haagse horecatijgers begonnen met een sushicateringbedrijf. Dat ging meteen zo goed dat Lisa en Nicole meer ruimte nodig hadden. 'Mijn moeder heeft kapsalon Haagsche Kopjes, zij heeft ons toen geholpen. Ze had een hokje vrij van vier vierkante meter, daar maakten wij een mini-keuken. Vanuit daar hebben we via Thuisbezorgd meer naamsbekendheid gecreëerd.'
Liefde voor sushi Lisa en Nicole kennen elkaar van het Segbroek College. Daarna is Lisa gaan reizen. 'Voor mij was het belangrijk dat ik een tussenjaar heb genomen toen ik achttien was. Ik ben een beetje gaan reizen en werken. Toen kwam ik er achter dat de horeca mijn passie is.' Bij Wicked Wines aan het Anna Palownaplein leerde Lisa sushi maken. Dat smaakte naar meer en ze leerde het vak aan Nicole. Omdat de vrouwen toen vonden dat er weinig goede bezorgsushi was, zagen ze een gat in de markt. 'En sushi is ons lievelingseten.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!