Mei-dagen-special in Het Woordenrijk

DEN HAAG - null
In Het Woordenrijk hoor je zondagavond een special rondom de mei-dagen. Gedichten horen sinds jaar en dag bij de herdenking en de bevrijding van 4 + 5 mei. Zoals het gedicht dat Stian Olesen voordroeg op Bevrijdingsdag: De sleutel (fragment) Vrijheid verpakt in metaal een gouden laagje dat speelt met het licht van de zon De vrijheid wordt weerkaatst verdriet dat druipt over het glanzende goud als gesmolten chocolade de duisternis in Zondagavond hoor je niet alleen deze jonge dichter uit Den Haag, maar ook Xiu Bin van Lier, Mirle Wittekoek en Sumai Yahya en hun docent Diann van Faassen met hun vrijheids-gedichten die zij in het Oranjehotel voordroegen tijdens Bevrijdingsdag. De dag ervoor stond de tevens Haagse dichter Amara van der Elst op de Dam, ook haar spoken-word-voordracht komt voorbij. Waar ook André van Duin stond die in zijn speech dichter Jacob Israel de Haan citeerde. Meer over deze dode dichter in Het Woordenrijk. Tevens een bijdrage van Anne-Tjerk Mante die de oorlogsherinneringen van zijn moeder omvormde tot een verhaal voor de Haagse Kunstkring. Tenslotte een driestemmige theatertekst geschreven door Dichter des Vaderlands Lieke Marsman uitgevoerd door acteurs van Het Nationaal Theater.
Het Woordenrijk is een productie van het Haags Dichtersgilde en wordt samengesteld en gepresenteerd door Ricco van Nierop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!