Oranjegekte barst los op de Marktweg

HTVJ-screen oranje marktweg
HTVJ-screen oranje marktweg
DEN HAAG - null
Het is nog precies een maand totdat het Nederlands elftal zijn eerste wedstrijd op het Europees Kampioenschap voetbal speelt. Op de Marktweg in Transvaal zijn de bewoners al volop in voorbereiding. Een groot deel van de huizen is al oranje gekleurd, maar als het aan de bewoners ligt wordt het nog veel gekker. "Dit is nog maar vijf procent." Op de Marktweg snakken ze er al een tijdje naar om in de oranjesfeer te komen. De laatste keer was in 2014, toen het Nederlands elftal meedeed aan het Wereld Kampioenschap in Brazilië. "We waren toen de mooiste Oranjestraat van Nederland. We gaan onszelf overtreffen. Nog mooier en nog extremer", zegt een van de bewoners.
Vlaggetjes
De oranjekoorts in de straat moet het coronavirus doen vergeten. "Na bijna twee jaar in de kutzooi te hebben gezeten is dit eindelijk iets leuks en iets vrolijks. Het is bovendien goed voor de saamhorigheid", zegt een bewoner. De versieringen zijn nog niet klaar. Zo willen de bewoners nog vijfentwintig kilometer aan vlaggetjes ophangen. "Alles gaat oranje."

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!