Actievoerders bij hoofdkantoor: 'Toekomst zonder Shell is mogelijk'

shell demo
shell demo
DEN HAAG - null
Shell Must Fall demonstreert vandaag voor de deur van het hoofdkantoor van Shell in Den Haag.
onder meer de ontmanteling van het concern, een transitie van medewerkers naar
groene banen
, een verdemocratisering van de energieproductie en herstelbetalingen aan gemeenschappen en het ecosysteem. De politie staat tussen demonstranten en de ingang van het pand aan de Carel van Bylandtlaan. https://twitter.com/HarrietmBergman/status/1394605349710217219 Actievoerders zijn gewapend met een sloopkogel, rooksignalen en spandoeken voor de deur van het hoofdkantoor te vinden. Ze zijn daar omdat vandaag wordt vergaderd met de aandeelhouders over
. Die ambitie is voor de actievoerders niet ambitieus genoeg. 'We willen dat mensen zich realiseren dat een toekomst zonder Shell mogelijk is',
. https://twitter.com/maarten_dezeeuw/status/1394607867307700224 Het is niet de eerste keer dat actievoerders op deze locatie te vinden zijn, in november waren klimaatactivisten ook al in Den Haag.
vond plaats om te herdenken dat negen Nigeriaanse activisten, de Ogoni 9, 25 jaar geleden in Nigeria zijn opgehangen voor hun verzet tegen Shell. Shell ontkende daar iets te maken te hebben gehad.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!