Parkeren voor een tientje op Scheveningen gaat niet door: gemeenteraad is tegen

DEN HAAG - null
Deze zomer hoeven automobilisten geen tien euro per uur te betalen voor het parkeren op Scheveningen. Een meerderheid van de gemeenteraad is tegen het voorstel van wethouder Robert van Asten (D66),
. Van Asten wilde
invoeren om overlast voor bewoners tegen te gaan, maar de meeste partijen vrezen dat Scheveningen hierdoor het imago krijgt van dure badplaats. Ook ondernemers keerden zich tegen het plan. Wethouder Van Asten stelde voor om het parkeren op straat op Scheveningen flink op te schroeven. Aanleiding hiervoor was de situatie van vorige zomer. Toen liep de badplaats vol waardoor wegen en woonwijken verstopt raakten. Tegelijkertijd waren er in de parkeergarages nog plekken over. Door het straatparkeren in de zomer een stuk duurder te maken dan het parkeren in een garage, denkt Van Asten bezoekers te verleiden hun auto in een parkeergarage te zetten. Maar hiervoor krijgt hij in de gemeenteraad de handen niet op elkaar. Coalitiegenoten VVD en CDA en oppositiepartijen Hart voor Den Haag/Groep de Mos, NIDA, Islam Democraten en de PVV zijn tegen. Zij vinden de verhoging van 3,90 euro naar 10 euro per uur 'exorbitant'. Hierdoor is er geen meerderheid voor het voorstel van Van Asten. Parkeergarages Bij aan aantal voorstanders van het voorstel is inmiddels ook irritatie ontstaan. Reden hiervoor zijn de afspraken die wethouder Van Asten heeft gemaakt met de beheerders van de parkeergarages over het niet verhogen van de tarieven. Een verhoging van de tarieven in de parkeergarages zou bezoekers niet overhalen om hun auto daar te parkeren en dat is juist de basis van het plan van Van Asten. https://twitter.com/JorisWijsmuller/status/1395312429983281155 In een brief, die de wethouder pas lopende de raadsvergadering naar de gemeenteraad stuurde, schrijft hij dat de beheerders de 'intentie' hebben uitgesproken dat de tarieven niet omhoog gaan deze zomer. Dat zijn volgens SP, Haagse Stadspartij en de PVV geen 'harde' afspraken zoals de wethouder had beloofd. Donderdagavond beslist de gemeenteraad definitief over het parkeertientje.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!