Verwoestende brand Wouwermanstraat, een dag later

Brand Schilderswijk IV
Brand Schilderswijk IV
DEN HAAG - null
Een dag na de verwoestende brand in de Wouwermanstraat is de oorzaak van de brand nog onbekend. De slachtoffers van de brand krijgen van alle kanten hulp aangeboden. Niet alleen van de gemeente, die voor opvang zorgt. Ook Bewonersorganisatie Schilderswijk De Paraplu is een inzamelingsactie begonnen.
schreef het volgende overzichtsartikel.
Dit is wat we tot nu toe weten
-Rond de veertig woningen in de Wouwermanstraat zijn voorlopig onbewoonbaar -Tientallen bewoners brachten de nacht door in een hotel -De geëvacueerde bewoners van omliggende straten mochten weer naar huis -De oorzaak van de brand is nog niet bekend -Gedupeerden kunnen bij de Reshare-winkel van het Leger des Heils gratis kleding halen -Er worden inzamelacties georganiseerd, daar zijn twee inleverpunten voor -Politieke partijen in de Haagse gemeenteraad willen spoeddebat -De politie roept getuigen van de brand en mensen met beeldmateriaal op zich te melden https://twitter.com/Lieuwevs/status/1395606178806341635
Woningen onbewoonbaar
Bij de brand in de Wouwermanstraat zijn ongeveer veertig woningen tijdelijk onbewoonbaar meldt de brandweer. De brandweer kreeg donderdag rond 03.00 uur melding van een brand in een woning, maar eenmaal ter plaatse bleek dat het vuur zich over meerdere woningen had verspreid. 's Ochtends is het overgeslagen naar de Al Fath moskee. Vanwege de hitte en rook heeft de brandweer ook preventief tientallen woningen ontruimd aan de Joris van der Haagenstraat en de Vermeerstraat.
Overnachten in hotel
Enkele tientallen bewoners brengen de nacht door in een naburig hotel. Aanvankelijk meldden zich vijftig mensen om hulp bij de gemeente, in de loop van de dag kwamen hier nog meer getroffen bewoners bij, zei de gemeente donderdag. De woningen in twee aangrenzende straten die na de brand niet toegankelijk waren, zijn donderdag aan het begin van de avond weer vrijgegeven. De bewoners zijn teruggekeerd.
Inzameling goederen
Van alle kanten wordt hulp aangeboden en spullen ingezameld om de bewoners verder te helpen. Bewonersorganisatie Schilderswijk De Paraplu is een inzamelingsactie begonnen voor de slachtoffers van de brand. Bij het Talentenhuis aan de Ferdinand Bolstraat en bij de as-Soennah moskee aan de Fruitweg kunnen mensen kleding, toiletspullen en speelgoed brengen. Daarnaast kunnen mensen een geldbedrag storten, zodat daarvan spullen voor de slachtoffers kunnen worden gekocht. De inzamelingsactie loopt tot en met 31 mei. Ook het Leger des Heils heeft aangeboden gedupeerden te helpen. Ze kunnen bij de Reshare Store aan de Paviljoensgracht kosteloos kleding krijgen.
Spoeddebat in gemeenteraad
Hart voor Den Haag en de PvdA hebben een spoeddebat aangevraagd naar aanleiding van de brand op de Wouwermanstraat. 'Er blijkt sprake van overbevolking en er zijn zorgen over de bouwkundige veiligheid van de panden', aldus fractievoorzitter Mikal Tseggai. En ook Hart voor Den Haag wil een spoeddebat over de brand. https://twitter.com/WouterHVNL/status/1395330652694884352

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!