Skaters komen in actie tegen plannen nieuwe Spuiplein: 'Dé plek waar wij elkaar ontmoeten'

Skateboard op Spui
Skateboard op Spui
DEN HAAG - null
Skaters willen volgende week zaterdag een protest houden tegen de verbouwing van het Spuiplein. Dat meldt Skatepark Sweatshop op Instagram. De skaters zijn het niet eens met de keus voor de ondergrond van het nieuwe plein. Waar nu nog glad natuursteen ligt, komt grind te liggen. 'Van die kleine vervelende steentjes waar je met je wielen achter blijft hangen.' Het Spuiplein en skaten gaan al jaren hand-in-hand. 'Sinds de oplevering eind jaren negentig is het Spuiplein, met de natuursteen ondergrond, ons tweede huis geworden', schrijft het skatepark onder de Instagram-post. 'Het is dé plek waar we elkaar ontmoetten, skaten, nieuwe vrienden maken, nieuwe culturen leren kennen en waar generaties zijn opgegroeid.' Nachtburgemeester Pat Smith vindt ook dat de skateplek niet onderschat moet worden. 'Het is een hele belangrijke plek, die veel mensen bij elkaar brengt en onze stad daarmee rijker maakt. Als het dus zo is dat deze plek en zijn functie verdwijnt, maakt dat onze stad armer', schrijft hij op
.
Grind
De gemeente weet dat skaters graag gebruik maken van het Spuiplein.. Ze mochten zelfs
. 'In plannen voor het nieuwe Spuiplein is altijd naar voren gekomen dat skaters gehoord zouden worden en een plek zouden krijgen', schrijft het Skatepark Sweatshop. Wat blijkt: het gladde natuursteen verdwijnt en de skaters zijn alles behalve tevreden met de nieuwe ondergrond. 'Grind, je weet wel, van die kleine vervelende steentjes waar je met je wielen achter blijft hangen. Dit is wel het laatste dat een skater zou willen voor ons geliefde Spuiplein.' Er is daarom een actie in het leven geroepen: Save Spui. De actie vindt zaterdag 29 mei plaats om 14.00 uur. Wat de skaters precies gaan doen om hun stem te laten horen, is nog niet duidelijk.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!