Lichaam vermoorde rugbyster (23) is in brand gestoken

Urenlang onderzoek na vondst overleden persoon Doorniksestraat, doodsoorzaak nog onduidelijk
Urenlang onderzoek na vondst overleden persoon Doorniksestraat, doodsoorzaak nog onduidelijk © Regio 15
DEN HAAG - null
De vrouw (23) die afgelopen weekend dood werd gevonden op de Doorniksestraat in Den Haag is een rugbyspeelster van de Haagsche Rugby Club (HRC). Dat zegt een functionaris van HRC tegen
.
, vlak bij de Scheveningse gevangenis. De politie deed zondag urenlang onderzoek. Een groot rechercheteam doet onder leiding van de officier van justitie onderzoek naar het overlijden van de vrouw. De politie zegt uit te gaan van een misdrijf.
. Bronnen rondom het politieonderzoek lieten dinsdag weten dat de vrouw in brand is gestoken, meldt
. Rugbyclub geschokt De 23-jarige vrouw speelde voor HRC Ladies Xtreme van de Haagse rugbyvereniging. 'Dit hoop je niet meer dan één keer in je leven mee te maken. En de meesten in dit team maken het nu voor de tweede keer mee', vertelt de functionaris. In 2012 werd de 15-jarige Ximena Pieterse, die ook speelde voor HRC, doodgestoken in Den Haag. Aanhouding op Treilerweg Maandag werd een man aangehouden op de Scheveningse Treilerweg. Een arrestatieteam van de politie viel een huis en een naastgelegen pand van een afvalverwerker binnen. Daarbij werd een man gearresteerd. Na zijn aanhouding werd de verdachte naar buiten gebracht in een witte overal, waarschijnlijk om eventuele sporen veilig te stellen. Ook werden een scooter en een afvalwagen in beslag genomen. De politie kon niet bevestigen of deze aanhouding iets te maken heeft met de overleden vrouw op Doorniksestraat in Den Haag. 'Ik kan er niets over zeggen vanwege het onderzoek', zegt de woordvoerder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!