Bioscoopketen Pathé heropent zonder testen

DEN HAAG - null
De dertig bioscopen van Pathé, de grootste bioscoopexploitant van Nederland, gaan vanaf zaterdag 5 juni weer open. De bioscopen zullen dezelfde maatregelen hanteren als vorig jaar, die al bewezen volkomen veilig te zijn, maakt het bedrijf vrijdagavond bekend. In Den Haag heeft Pathé drie vestigingen: Spuimarkt, Buitenhof en Scheveningen,
Zo wordt een maximum capaciteit van vijftig bezoekers per zaal gehanteerd en zullen alleen onlinetickets worden verkocht. Testen voor toegang is niet nodig, beklemtoont Pathé.
De bioscopen zijn vanaf half december dicht geweest. In talloze Europese landen waar de bioscopen inmiddels weer open zijn, loopt het storm. Er draaien vanaf 5 juni talloze nieuwe films, zoals De Slag om de Schelde, en films die al draaiden toen de bioscopen dicht gingen, zoals Judeska inda House van Jandino Asporaat.
De Nederlandse filmzalen wilden eerder dit jaar niet meewerken aan een proef met testen voor toegang omdat ze geen fiducie in deze opzet hadden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!