Boa's gaan het water op deze zomer

Boa water
Boa water
DEN HAAG - null
De gemeente zet deze zomer boa's in voor op het water in het Havengebied en voor de kust. Tien handhavers worden nu opgeleid tot zogeheten 'nautische boa's'. Ze zullen deze zomer op het water zijn en treden op bij overlast. Zo wordt er onder andere gehandhaafd op het verbod van staandwantvissen en zwemmen in de haven. Ook letten ze op kitesurfers, zodat die niet in elkaars vaarwater zitten. Tijdens de opleiding wordt de boot nog bestuurd door de havendienst. Daarna varen de boa's zelf. 'Activiteiten op het water kunnen vanaf het land niet goed worden gehandhaafd worden. De medewerkers van de havendienst hebben geen opsporingsbevoegdheid. Handhavers hebben die bevoegdheid wel en zijn er ook voor opgeleid', zegt wethouder Hilbert Bredemeijer. Actieplan tegen overlast De gemeente neemt deze zomer allerlei maatregelen om overlast langs de kust te voorkomen. Vorig jaar was het op warme dagen een chaos op Scheveningen. Daarom heeft de gemeente voor dit jaar
gemaakt. 'We zetten alles op alles voor een mooie zomer op Scheveningen. Dus overlast pakken we aan: op het strand, op de boulevard en op het water. De nautische boa's gaan echt verschil maken', zegt wethouder Anne Mulder.
Verslaggever Pim Markering sprak eerder met wethouder Anne Mulder over de actieplannen op Scheveningen 

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!