Lockdownmode: vader en zonen maken 'nette joggingbroek' voor bruiloft én bankhangen

Ros 2
Ros 2
DEN HAAG - null
In een digitale vergadering je bovenlijf netjes in een overhemd hullen, maar onder tafel, buiten beeld zit je in een joggingsbroek. Het is sinds de lockdown in 2020 een bekend cliché van het thuiswerken. En daarom ook een gat in de markt, zagen de broers Rick en Tim samen met vader Nico Ros. Zij bedachten een trainingsbroek, die er uit ziet als pantalon. Een trainingsbroek is wel een beetje een scheldwoord, voor vader Nico Ros, die al veertig jaar door de wol geverfd is in de kledingindustrie. 'Het is technische jersey', legt hij in jargon uit. 'Hij is jersey geweven, maar van techno-gaar.' https://youtu.be/5m0d2zGHwVU Het idee komt uit het brein van Rick. 'Maar zonder mijn vader was het er niet geweest, hij zit al heel zijn leven in de kleding', geeft Rick gelijk toe. 'We zaten in die lockdown, in die trainingsbroek. Ik wilde een trainingsbroek die je altijd aan kan, naar de bruiloft en op de bank', vertelt Rick Ros.
John van Zweden
Zijn vader Nico kwam met het stofje. 'Hij zag de mogelijkheden van het kledingstuk. Ik had dat zelf niet gezien. Daardoor is dat gaan rollen', vertelt Nico. Het begon met een kleine collectie, feedback verzamelen. 'De reacties waren goed', vertelt Rick. En dat is niet enkel een verkooppraatje van Rick Ros. Ondernemer John van Zweden, die bekend staat als fervent trainingsbroekendrager, zei tegen Rick: 'Hartstikke leuk, maar niemand heeft mij ooit uit mijn trainingsbroek gekregen'.  Van Zweden kreeg vervolgens een broek opgestuurd. 'Nu is hij ambassadeur', lacht Rick. [caption id="attachment_835558" align="alignnone" width="306"]

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!