ADO Vrouwen verliezen bekerfinale van PSV

ADO Vrouwen - PSV Vrouwen
ADO Vrouwen - PSV Vrouwen © Twitter ADO Den Haag Vrouwen
DEN HAAG - null
Het is de dames van ADO Den Haag niet gelukt om het goede seizoen winnend af te sluiten. In Almere verloor Sjaak Polak met zijn vrouwen de KNVB-bekerfinale van PSV. Gwyneth Hendriks kreeg dé kans om ADO op voorsprong te schieten, maar miste vanaf de stip. Joëlle Smits maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Haar rake kopbal bleek het enige doelpunt van de wedstrijd. In het Yanmar Stadion in Almere ging de ploeg van Sjaak Polak, die in april zijn contract nog verlengde, op zoek naar de prijs die de kroon moest worden op een uitstekend seizoen. De dames plaatsten de zich dit jaar voor de kampioenspoule, waarin het achter FC Twente, PSV en Ajax op een vierde plaats eindigde. Door overwinningen op Excelsior Rotterdam (0-4) en FC Twente (2-3) bereikte de geel-groene formatie ook nog voor het eerst sinds 2016 de bekerfinale. Van spanning leek bij de ADO-dames geen sprake,
. PSV was op papier de sterkere, maar zag ADO sterk uit de startblokken komen. Aanvoerder Gwyneth Hendriks kreeg de grootste kans om de ‘Haagse powervrouwen’ op voorsprong te schieten. Na een hachelijk moment voor het Eindhovense doel, viel de bal op een rood-witte arm, waarna scheidsrechter Shona Shukrula naar de stip wees. Vanaf elf meter schoot Hendriks de bal met de binnenkant van haar voet op doelvrouw Sari van Veenendaal. ADO doet niet onder voor PSV Waar ADO vergat te scoren, deed PSV dit wel en kantelde de wedstrijd. Een uitgespeelde aanval belandde op het hoofd van Joëlle Smits die Barbara Lorsheyd kansloos liet. De ploeg uit de Hofstad stapte bij rust daardoor met een zuur gevoel de kleedkamer in. https://twitter.com/ADODHVrouwen/status/1401249081775775745 Na de thee bracht Hendriks haar ploeg bijna direct op gelijke hoogte. Van grote afstand plaatste de verdedigster de bal in de kruising, maar op miraculeuze wijze redde de keepster van de nationale ploeg, Van Veenendaal. Eerste verloren finale ADO deed allesbehalve onder voor de Eindhovenaren, maar benutte het meerdere kansen niet. Ook Smits was namens PSV niet scherp voor het doel. Voor rust kopte ze nog knap raak, maar na rust miste de rust in haar afwerking. Van dichtbij raakte ze de bal compleet verkeerd na een strakke voorzet. Naar mate het eindsignaal naderde, kwam ADO steeds minder in de zestien van PSV en wist het weinig meer te creëren. Joëlle Smits werd met haar enige doelpunt daarom vrouw van de wedstrijd. https://twitter.com/ADODHVrouwen/status/1401265799864754189 Het is voor het eerst dat de dames van ADO een bekerfinale hebben verloren. In 2012, 2013 en 2016 werd de finale ook al bereikt. Alle drie de keren ging de dennenappel toen naar Den Haag. Voor de vrouwen van PSV is het de eerste prijs ooit.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!