Gemeente: 'Jaarrondexploitatie strandtenten geen belemmering voor vreugdevuren Duindorp en Scheveningen'

DEN HAAG - null
De eventuele jaarrondexploitatie van de strandtenten vormen geen belemmering voor de vreugdevuren op Duindorp en Scheveningen. Dat zei wethouder Anne Mulder donderdagmiddag in de gemeenteraad. De wethouder ging hiermee in op de vraag van PVV-fractievoorzitter Sebastian Kruis tijdens
. 'De vreugdevuren gaan door. Die blijven in stand', antwoordde Mulder. Volgens hem komen de strandtenten niet te dicht bij de locatie van de vreugdevuren. 'We nemen de veiligheidscirkels in acht, zodat het vreugdevuur zelf niet in gevaar komt.' De woordvoerster van Mulder verduidelijkt aan Den Haag FM: 'Het al dan niet vergunnen van een jaarrondexploitatie van een strandtent zal op zichzelf de vreugdevuren niet in de weg staan. Andersom kan wel.' Strandtenten in de winter Donderdag besprak de raad het voorstel van het college om een aantal strandtenten de mogelijkheid te geven 365 dagen per jaar open te zijn. 'Het college ziet een kwaliteitsslag, voor de badplaats als geheel. Het biedt veel kansen, er zal minder overlast zijn van op- en afbouw, werkgelegenheid het hele jaar rond, extra banen', somde Mulder de mogelijke voordelen op.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!