Sta jij binnenkort op The Hague Fashion Week? Organisatie zoekt modetalent

Nathalie van de Klashorst op The Hague Fashion Week 2020
Nathalie van de Klashorst op The Hague Fashion Week 2020 © Pasarella Photo
DEN HAAG - null
In oktober wordt voor de tweede keer The Hague Fashion Week gehouden en de organisatie is op zoek naar talent. Designers kunnen zich opgeven voor de voorselectie en kans maken op een plek op de catwalk of op een van de tentoonstellingen tijdens het Haagse mode-evenement. Ook fotografen, illustratoren en andere creatievelingen worden opgeroepen om hun talent te laten zien. Den Haag heeft niet alleen binnen haar grenzen twee fashionopleidingen -de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst en Mondriaan School voor Mode-, er werken heel veel designers vanuit de hofstad. 'Vandaar deze oproep aan iedereen om zo een podium voor hun collectie te krijgen', legt Allan Vos uit, de oprichter van The Hague Fashion Week, 
. De oproep beperkt zich niet tot Haagse ontwerpers. 'We willen graag een zo divers mogelijk beeld van Nederlandse mode en textielkunst laten zien. Nog dagelijks zien we nieuw talent voorbij komen en we geven deze ontwerpers met veel plezier de kans te groeien en hun werk te tonen tijdens The Hague Fashion Week.' Op zoek naar mensen die de prachtigste creaties maken De achtergrond van de designer is niet zo belangrijk, licht Vos toe. 'Professional, modestudent of misschien hobbymatig: we zien het werk graag tegemoet. We zijn op zoek naar mensen die de prachtigste creaties maken. En wie weet zien bezoekers van The Hague Fashion Week de ontwerpen straks tijdens de modeshows voorbij komen.' Belangrijke voorwaarde voor aanmelden is dat de collectie nieuw is en niet op een andere catwalk of bij een fotoshoot is getoond. Collecties moeten minimaal drie, vijf of twaalf complete outfits bevatten om deel uit te maken van een van de shows. Twintig Haagse modetalenten Ondanks corona wist Vos in 2020 de eerste editie van The Hague Fashion Week neer te zetten. Op modeshows in The Student Hotel toonden twintig Haagse modetalenten, waaronder Natalie van de Klashorst, Earta van Varsseveld, Wiepke Wolfsbergen en studenten van ROC Mondriaan, hun collecties. Van couture tot streetwear kwam voorbij. De shows waren ook te volgen op de LED-trap van Spuimarkt aan de Grote Marktstraat. In het Venduehuis was een mode-expositie, met werk van diverse Haagse ontwerpers . Zo waren er ontwerpen te zien van modeontwerpers zoals Peter George d’Angelino Tap, Michelangelo Winklaar, Frank Govers en Yamuna Forzani. Ook vonden upcycled modeworkshops plaats in samenwerking met Madurodam en De Naaierij.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!