Advocaat ADO Den Haag: 'Club kan niet meer aan lopende betalingsverplichtingen voldoen'

DEN HAAG - null
De financiële situatie bij ADO Den Haag is zo ernstig dat er niet meer aan de lopende betalingsverplichtingen kan worden voldaan. De schulden lopen verder op en de situatie is zeer kritiek, zegt de advocaat van de club maandagochtend tijdens een kort geding tussen de voetbalclub en de Chinese eigenaar United Vansen. Dat schrijft mediapartner
. De rechter bepaalde in april dat grootaandeelhouder United Vansen Sports (UVS) een bedrag van twee miljoen euro moet betalen aan de voetbalclub. De Chinezen die destijds niet bij het kort geding aanwezig waren, kwamen in een tweede kort geding wél met een verweer. Ze eisten dat de rechter de vorderingen alsnog afwijst. Volgens de advocaat van UVS heeft ADO de rechter in april verkeerd voorgelicht over de financiële constructie. Het vonnis van de rechter zou onder verkeerde voorwendselen tot stand zijn gekomen. Daaropvolgend verwijt ADO, UVS 'de rechtbank op het verkeerde been te zetten' door 'bewust onjuist te citeren uit de overeenkomst.' Beslaglegging opgeschort Na het vorige vonnis van de rechter legde ADO beslag op de aandelen. Die procedure van beslaglegging is volgens ADO opgeschort in het licht van dit tweede kort geding. De advocaat van ADO kondigde aan eerst de uitspraak van de rechter af te wachten alvorens opnieuw beslag te leggen op de aandelen. De rechter doet over twee weken, op maandag 5 juli, schriftelijk uitspraak.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!