Huisdichter Sjaak blikt terug op maand juni en de horrorpollers

Sjaak Kroes
Sjaak Kroes
DEN HAAG - null
Iedere eerste donderdag van de maand schuift stadsdichter Sjaak Kroes aan bij het radioprogramma Haags Bakkie, met een gedicht over de gebeurtenissen in de maand daarvoor. Sjaak Kroes schrijft gedichten naar aanleiding van gesprekken met mensen. Hij is op straat, in de duinen of op een plein te vinden, achter een tafel en schrijft daar een gedicht over en voor zijn gesprekspartner. ‘Ik ben iedere dag met woorden bezig. Met rijm. Hoe ze zich tot een bepaald thema verhouden', vertelt Kroes.
Het gedicht van de maand juni
Als je met fantasie naar een poller kijkt zie je een hindernis van een cakewalk of een funhouse De pollers in Den Haag zijn als de botsauto’s op het Malieveld De waarschuwingsborden zijn niet met neon verlicht Adem in, ogen dicht. Pollers zijn als de knarsende tanden van een wethouder die met angst en beven wacht op de vrije val van een achtbaan: De Pollercoaster Ga maar langs de kant staan Een attractie op de Hoefkade en de Escamplaan Elke dag is er van alles te beleven

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!