Spuigasten over 20.000 nieuwe woningen en onderzoek naar slavernijverleden

Skyline van Den Haag.
Skyline van Den Haag. © Vyacheslav Koval (Unsplash)
DEN HAAG - null
In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM wordt zaterdagochtend aandacht besteed aan de groei van Den Haag en een onderzoek naar het slavernijverleden van de stad. Den Haag staat aan de vooravond van een van de grootste bouwprojecten in de recente geschiedenis. Midden in de bestaande stad komt er een kleine stad bij. Meer dan 20.000 woningen, 21 voetbalvelden aan winkels en andere commerciële voorzieningen en negentig voetbalvelden aan kantoren verrijzen de komende twintig jaar in de driehoek tussen de stations Hollands Spoor, CS en Laan van NOI. De Haagse gemeenteraad steunt de plannen daarvoor van wethouder Anne Mulder (VVD, stadsontwikkeling). Mulder vertelt in Spuigasten hoe de groei van de stad eruit ziet. En Den Haag wil historici onderzoek laten doen naar het slavernijverleden van de stad. 'Formeel is de opdracht nog niet binnen, maar het klopt: wij gaan de historische banden van Den Haag met slavernij onderzoeken', zegt Gert Oostindie, directeur van het Leidse geschiedkundige onderzoeksinstituut KITLV. De studie moet volgend jaar worden afgerond en kijkt ook naar het koloniale verleden van de stad. Oud-wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) was voorzitter van een commissie die onderzoek deed naar de haalbaarheid van een herdenkingsmonument en een daaraan gekoppelde jaarlijkse herdenking. Hoe kijkt Baldewsingh naar deze ontwikkeling? Spuigasten
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten in Studio B. Volg het live op de radio via Den Haag FM of via Den Haag TV (Ziggo-kanaal 40). Door de coronamaatregelen is het voorlopig niet mogelijk om langs te komen in de centrale bibliotheek aan het Spui.
Podcast

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!