The City is Ours: deze 450 activiteiten kunnen jongeren deze zomer doen in Den Haag

RapSpokenword01Nr305A8838-1
RapSpokenword01Nr305A8838-1
DEN HAAG - null
We hebben er een tijd op moeten wachten maar deze zomer is er weer van alles te doen in de stad. Voor iedereen tot en met 27 jaar worden meer dan 450 evenementen georganiseerd tijdens het
. En tijdens de Olympische Spelen is er op Scheveningen het Olympic Festival waar je allerlei sporten kan doen én op grote schermen kan kijken naar de Spelen in Tokyo. 'Jongeren hebben zo'n lastige tijd gehad, dus er moet wat extra's gedaan worden', vertelt Monique van der Meijden in het radioprogramma Haags Bakkie. Van tevoren heeft de gemeente aan jongeren gevraagd wat ze graag wilden doen. 'We hadden yoga bedacht, maar dan zeiden de jongeren: nou sorry, maar dat gaan wij echt niet doen', lacht Monique. Stadscamping De activiteiten zijn heel veelzijdig. Zo komt er in Loosduinen een stadscamping waar 75 jongeren elke avond kunnen kamperen. 'Ze kunnen lekker onder elkaar zijn, zoals het eigenlijk hoort. Er staan duurzame kartonnen tenten klaar.' Op de Binckhorst komt een Urban Playground en in het Zuiderpark worden vanaf 23 juli ieder weekend evenementen georganiseerd van
. 'Dan kan je helemaal los met artiesten en workshops rappen.' https://twitter.com/Newsroom070/status/1412397376732532739 Olympic Festival Op het strand van Scheveningen kan je tijdens het Olympic Festival veertig sporten uitproberen: van Cruijff courts tot suppen of zeilen in een groot waterbassin. Het festival is voor iedereen, niet alleen voor jongeren. Naast zelf sporten, hangen er ook grote schermen waar je de Olympische Spelen kan kijken. Daarnaast worden daar ook de Nederlandse atleten gehuldigd die op de Olympische Spelen een medaille halen. '24 uur nadat ze klaar zijn komen ze terug naar Nederland, omdat ze niet in Tokyo mogen blijven. Het wordt een fantastisch Olympisch sfeertje op het strand', vertelt Niels van Vliet van de afdeling sport van de gemeente. Op het festival is er dagelijks plek voor 7500 bezoekers. Vanwege de coronamaatregelen moeten mensen wel anderhalve meter afstand houden en ook de hygiënemaatregelen gelden er. Gratis sportactiviteiten in de stad Ook in de acht stadsdelen worden sportactiviteiten georganiseerd. Zoals freerunnen, handboogschieten, break dancen en clinics handbal. 'Veel mensen hebben niet de middelen om naar het strand te komen en een kaartje voor daar kost 13,50 euro.' De activiteiten in de stad zijn gratis. 'Je kan bij jou om de hoek kennismaken met verschillende sporten.' Wie mee wil doen met een groep kan zich aanmelden via meedoen@teamnlolympicfestival.nl.
Luister elke maandag tussen 10.00 en 12.00 uur naar Haags Bakkie op Den Haag FM 92.0, als je op de hoogte wilt blijven van de activiteiten van Zomerprogramma070. Op deze site vind je alle informatie over wat er allemaal te doen is deze zomer. Alles over het Olympic Festival vind je hier.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!