Gevelbeplating valt naar beneden: veel kabaal en vier auto's beschadigd

Schade gevelpand
Schade gevelpand
DEN HAAG - null
Bij een kantoorpand aan de Daendelsstraat zijn woensdagmiddag gevelplaten naar beneden gevallen. Dat meldt
. Vier auto's zijn bedolven onder platen, die veel lijken op repen karton. Er zijn geen mensen gewond geraakt, zegt een woordvoerder van de brandweer. Het kantoorpand staat vlak bij de brug over de A12 in het Beatrixkwartier. Van enkele voertuigen zijn de ruiten gesprongen, of zit de voor- en achterruit vol met barsten. Daarnaast heeft de vallende bekleding voor meerdere deuken gezorgd op de auto's. Op beelden is te zien dat vrijwel de hele beplating van de zijkant van het kantoorgebouw is gevallen. Hoe dat kon gebeuren, is niet bekend. Ook is er iemand aangehouden omdat hij de politie zou hebben beledigd. Bertina Kol hoorde vanuit haar huis hoe de gevelplaten naar beneden kwamen. 'Een heleboel kabaal', zegt ze erover. 'Een schrapend geluid, net geen knal. Alsof een auto met gierende banden over een verkeersdrempel rijdt, alleen hebben we hier geen verkeersdrempel.'
'Mijn man laat de hond daar vaak uit'
'In eerste instantie schrik je en je hoopt dat er niemand onder de gevel door liep of in de auto zat. Dat was gelukkig ook zo', zegt de ooggetuige met een gerust hart. 'Mijn man loopt daar vaak met de hond en je denkt dat het hem ook had kunnen overkomen. Nu hebben we wel buren waarvan de auto onder het puin zit.' 'Ik heb drie jonge kinderen en die van drie en vijf zitten voor het raam gekluisterd. Ze zijn flink geschrokken, maar zitten nu te kijken hoe de brandweer aan het werk is. De jongste van drie maanden heeft ook even gekeken, maar vindt toch de fles belangrijker', zegt Kol tenslotte lachend.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!