Parkeeroverlast, illegale kamerverhuur en fraude met adressen bij handhavingsactie

controle politie
controle politie
DEN HAAG - null
Bij een grote handhavingsactie in de wijken Oude Centrum en Zeeheldenkwartier hebben gemeente, politie, brandweer en de HTM honderden boetes uitgedeeld. Dat meldt
. De diensten trokken na signalen van bewoners en ondernemers de wijk in om overlast en misstanden aan te pakken. Tijdens de actie was in het bijzonder aandacht voor huftergedrag in het verkeer, parkeerproblematiek in de omgeving van coffeeshops, illegale bewoning en jeugdoverlast. De afdeling Belastingzaken van de gemeente heeft 29.500 euro geïnd aan openstaande belastingschulden en plaatste bij acht voertuigen een wielklem. De Haagse Pandbrigade controleerde tijdens de actie 27 woningen, waarbij verschillende misstanden zijn aangetroffen. In tien van de gecontroleerde woningen was sprake van illegale kamerverhuur of illegale woningsplitsing. Ook bleek van diverse personen de inschrijving op het adres niet in orde. Door onjuiste adresinschrijvingen kunnen misstanden bestaan met bijvoorbeeld uitkeringen en toeslagen. Van 34 personen wordt het adres in onderzoek gesteld
Overtreden van verschillende verkeersregels
De politie heeft bij de verkeerscontrole vijf automobilisten aangehouden. Drie van hen reden onder invloed van drugs of alcohol. De andere twee personen reden zonder rijbewijs. Vijfentwintig automobilisten zijn bekeurd voor het overtreden van verschillende verkeersregels waaronder te hard rijden. Bij de verkeerscontrole zijn twee messen in beslag genomen. Buurtbewoners hadden regelmatig geklaagd over het fout parkeren door automobilisten in de wijk. De politie betrapte tijdens de handhavingsactie 38 mensen op het fout parkeren en schreef hier boetes voor uit.
Tramcontrole door HTM en politie
Controleurs van de HTM hebben samen met de politie verschillende trams in de wijken. Van de HTM kregen 41 reizigers een boete van 55 euro. Ze hadden geen geldig vervoersbewijs. Eén reiziger droeg een steekwapen bij zich, dit is door de politie in beslag genomen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!