ADO Den Haag ondergaat deze zomer weer metamorfose

DEN HAAG - null
ADO Den Haag staat aan de vooravond van weer een nieuwe metamorfose in de selectie. Dat schrijft
Nu de datum van 1 april steeds dichterbij komt, moet de club spelers met aflopende contracten formeel gaan opzeggen. Ook eventuele opties in contracten moeten voor die datum gelicht worden. Nog geen vijf maanden geleden was de kop van een vergelijkbaar artikel: Opvallende transferperiode ADO Den Haag: 18 nieuwe spelers, 24 vertrokken. Zelden was het verloop zo groot als afgelopen zomer. Maar ook aankomende zomer wordt een drukke 'window', afgaande op de huidige contracten. In totaal staan er 21 spelers op de nominatie om te vertrekken of terug te keren naar hun huidige club. Vijftien spelers beschikken over een doorlopend contract. Doelman Robert Zwinkels is de zestiende in die lijst, alleen beschikt hij als enige over een contract voor onbepaalde tijd. Onlangs voerde de Haagse club wel gesprekken met de zaakwaarnemer van de keeper om zijn toekomst te bespreken. Of de keeper in Den Haag blijft, is nog niet bekend. Daarnaast beschikt aanvaller Ricardo Kishna over een éénjarig contract met een optie voor nog een seizoen. Het heeft er alle schijn van dat de Haagse club de buitenspeler langer aan de club wil binden en dus deze optie zal lichten. Ook zijn er diverse spelers met een doorlopend contract, maar in het bezit van een degradatieclausule. Bijvoorbeeld Daryl Janmaat, Marko Vejinovic en Luuk Koopmans. Zij kunnen onder bepaalde voorwaarden de club verlaten bij degradatie.
Aflopende contracten huidige selectie:
Martin Fraisl Shaquille Pinas Gianni Zuiverloon Pascu Nasser el Khayati John Goossens Tomislav Gomelt Youness Mokhtar Bilal Ould-Chikh Michiel Kramer Ricardo Kishna (ADO heeft optie tot 2022)
Vertrekkende huurspelers:
Dario Del Fabro Juan Famillia Castillo Lassana Faye Ilay Elmkies Bobby Adekanye Jonas Arweiler
Aflopende contracten verhuurde spelers:
Danny Bakker Lorenzo van Kleef Mike Havekotte Dehninio Muringen (ADO heeft optie tot 2022)
Doorlopende contracten:
Robert Zwinkels (onbepaalde tijd) Luuk Koopmans (met degradatieclausule) Youri Schoonderwaldt Daryl Janmaat (met degradatieclausule) Peet Bijen Boy Kemper Jamal Amofa Milan van Ewijk Marko Vejinovic (met degradatieclausule) Kees de Boer Vicente Besuijen Amar Catic David Philipp (gehuurd tot 2022) Aaron Meijers (verhuurd aan Sparta) Robin Polley (verhuurd aan FC Dordrecht) Evan Rotter (verhuurd aan Oss)

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!