Politieagent met vuist in zijn gezicht geslagen tijdens controle op Scheveningen

DEN HAAG - null
Een politieagent is woensdagavond in zijn gezicht geslagen toen hij een scooterrijder wilde aanhouden die onder invloed over de stoep reed. De scooterrijder en een vriend, die de aanhouding probeerde te voorkomen, van hem zijn opgepakt. De agent heeft aangifte gedaan, schrijft de politie.
Vanwege het mooie weer was er woensdag extra politie op Scheveningen. Vanwege de drukte sloot de gemeente in de loop van de middag de Strandweg en een deel van de Vissershavenweg af voor verkeer.
De politie deelde tientallen boetes uit, voor onder andere verkeersovertredingen (mobiel bellen tijdens het rijden, snelheid, geluidsoverlast), wildplassen, blowen op straat, overtreden van de avondklok en nafluiten. Zes personen kregen een waarschuwing. Diverse strandtenthouders hadden strandbedjes neergezet en schonken alcohol. Handhavers van de gemeente hebben daar tegen opgetreden. Actieplan Scheveningen De gemeente kwam deze week met een
. Daarom wordt er op mooie stranddagen extra handhaving ingezet en kunnen wegen worden afgezet.

ūüí¨ Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!