Robert van Asten wil door als lijsttrekker D66: 'Minder ruimte voor auto, meer ruimte voor spelende kinderen'

Robert van Asten
Robert van Asten
DEN HAAG - null
Robert van Asten wil bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar de kandidatenlijst voor D66 wederom aanvoeren als lijsttrekker. Het zou de tweede keer zijn dat hij de kar trekt. Van Asten maakte zijn kandidatuur zaterdagochtend bekend in Spuigasten op Den Haag FM. De D66'er is sinds 2018 wethouder in Den Haag op het gebied van mobiliteit, cultuur en strategie. Voordat hij het wethouderschap aanvaardde, was hij gemeenteraadslid (2014-2018) en fractievoorzitter namens de democraten. Ook was hij afdelingsvoorzitter van D66. Of Van Asten daadwerkelijk lijsttrekker wordt, is aan de Haagse leden van D66, maar het is zeer waarschijnlijk dat hij de lijst zal aanvoeren. Bij zijn vorige kandidaatstelling, waren er geen andere kandidaten. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 16 maart 2022. 'Minder ruimte voor de auto, meer ruimte voor spelende kinderen' Een van zijn speerpunten: minder ruimte voor de auto, meer ruimte voor spelende kinderen. Van Asten: 'In de hele stad accepteren we het dat de auto overal staat en overal rijdt. Als je nu op een zaterdag een gemiddeld speelterreintje ziet - in een drukke straat - dan zie je dat op een kleine postzegel weet ik hoeveel kinderen spelen. En waarom accepteren we dat dat de enige ruimte is voor kinderen om veilig te kunnen spelen? Eigenlijk zou de hele straat geschikt moeten zijn voor kinderen om veilig te spelen. Daarom ben ik met mobiliteit bezig en dat wil ik de komende vier jaar ook doen.' https://youtu.be/r70NnEVefKE Daarnaast wil hij dat iedereen in de stad gelijke kansen krijgt. Een bibliotheek in de wijk is daarbij van grote waarde, vindt Van Asten. 'De bibliotheek wil ik centraal zetten voor de ontwikkeling van wijken.' 'Investeren in wijken, in bewegen en gezonde voeding' Verder vindt hij dat er meer aandacht moet komen voor de volksgezondheid van mensen in de stad. 'Het moet gaan over de gezondheid van mensen, daar zit een enorme kloof tegenwoordig. Hoe accepteren we dat mensen zoveel jaar eerder doodgaan en vooral de laatste jaren van hun leven in heel slechte gezondheid leven? Ook dat weerhoud je ervan om mee te doen aan de samenleving.' https://youtu.be/a7ZyU5jN-SM 'Dat kunnen we veranderen door te investeren in de wijken, in bewegen en gezonde voeding, door mensen echt meenemen om goed en gezond te gaan leven. Mensen hebben nu vaak die keuze niet, omdat ze het geld of kennis er niet voor hebben, maar vooral omdat we ze er niet bij helpen. Dus die uitgestoken hand moet nu echt naar die wijken toe gaan.' Spuigasten
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten in Studio B. Volg het live op de radio via Den Haag FM of via Den Haag TV (Ziggo-kanaal 40). 
Door de coronamaatregelen is het voorlopig niet mogelijk om langs te komen in de centrale bibliotheek aan het Spui.
Podcast

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!