Treurende familie zoekt beelden van fatale aanhouding vader

DEN HAAG - null
De nabestaanden van een 50-jarige man uit Den Haag zoeken getuigen van zijn arrestatie, waarbij de man om het leven kwam. Hun advocaat, Richard Korver, zoekt mensen die mogelijk beelden hebben gemaakt van de aanhouding. Dat meldt
. De Hagenaar werd vorige week woensdag opgepakt op het Rijswijkseplein. Hij overleed drie dagen later in het ziekenhuis. Volgens de politie kwamen agenten af op een melding van een mogelijk verwarde man. Toen ze hem wilden meenemen, verzette de man zich. Met behulp van twee boa's van de HTM kon de Hagenaar uiteindelijk worden geboeid, maar vervolgens raakte hij onwel en werd door een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Getuigen zeggen op Facebook dat de man juist onwel werd doordat de agenten en boa's hem hardhandig aanpakten. Eén getuige meent zelfs een nekklem te hebben gezien. Een ander zegt dat de agenten op de man zaten.
Familie wil duidelijkheid en hoopt op beelden
De familie wil graag weten wat daarvan waar is en hoopt dat getuigen zich, al dan niet met telefoonbeelden, zullen melden bij hun advocaat. 'Dat zou de wereld voor ons betekenen', zo schrijven nabestaanden. 'De familie van de overleden man wil graag weten wat er met hun geliefde vader, man, broer, zoon en vriend is gebeurd voor, tijdens en na dit incident', aldus advocaat Korver. Naar het overlijden van de Hagenaar wordt onderzoek gedaan door de Rijksrecherche. Dat is een onafhankelijke instantie die onder leiding van het Openbaar Ministerie het optreden van de politie onderzoekt. Dat gebeurt altijd wanneer bij politieoptreden iemand overlijdt of (zwaar)gewond raakt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!