Fotografen in de rij voor welpen in Haagse Bos: 'Eentje ging even model zitten, supergaaf'

Vosje
Vosje
DEN HAAG - null
Al weken staan er fotografen met telelenzen en andere geïnteresseerden vanaf een paadje het Haagse Bos in te staren. 'Er zitten babyvosjes', zegt een vrouw die ook staat te turen maandagavond. Jasper van der Vos (
what's in a name
) spotte de vosjes zondag toevallig. 'Ik had het geluk dat ik aan kwam lopen en de vosjes al lagen te spelen met elkaar in de bosjes. Na een dik half uur kwam er wat meer beweging in en ging er eentje even model zitten! Supergaaf!', vertelt hij. 'Blijf op het pad''Ze zijn vroeg dit jaar in het Haagse Bos', vertelt boswachter Mark Kras van Staatsbosbeheer. 'Ze had al heel vroeg een nest. Om de één of andere reden heeft de vos het goed naar z'n zin in het bos.' Dat geïnteresseerden komen kijken bij het vossenhol vindt Kras prima. Maar hij zegt wel: 'Blijf op het pad, dan hebben we zoveel mogelijk lol ervan.' Het is vervolgens een kwestie van geduld om de vosjes te zien. 'En als je op het pad blijft zullen de vosjes zich eerder laten zien. Als ze een rustige jeugd hebben, kunnen ze mooi opgroeien.' Bij de zogeheten kraamkamer in het bos staat een informatiepaneel met tips over hoe je zo lang mogelijk kan genieten en wat je niet moet doen. Ondertussen houdt de moeder alles goed in de gaten en zit vooral in het hol. 'Als ze het te onveilig vindt, wisselt ze van vossenburcht', vertelt Kras.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!