Van stoepkrijt tot ballen: Stichting Lotje zamelt buitenspeelgoed in voor Haagse kinderen tijdens meivakantie

WhatsApp Image 2021-04-19 at 17.14.14
WhatsApp Image 2021-04-19 at 17.14.14
DEN HAAG - null
Ballen, skateboards, frisbees, badmintonset, jeu de boules, stoepkrijt, elastiek, springtouw, waterpistolen, vliegers. Al het buitenspeelgoed is welkom bij Stichting Lotje, die speelgoed inzamelt voor kinderen die het niet zo breed hebben thuis. Voor de meivakantie zamelt Lotje nu spullen in voor vakantieactiviteiten in de stad. Daarbij roept de stichting mensen op die normaal op een kleedje speelgoed verkopen op Koningsdag, dat nu te doneren. 'Dat kan nu terechtkomen bij kinderen die het goed kunnen gebruiken. Als je wat geeft, komt het altijd goed terecht', zegt manager Marina Sneijders van Stichting Lotje. Gezocht: speelgoed en uitdeellocaties 'We hebben tientallen spullen binnen maar dat mag nog wel omhoog', zegt Marina enthousiast. Naast dat Stichting Lotje buitenspeelgoed zoekt, zijn ook evenementen nog welkom waar ze het speelgoed uit kunnen delen. 'Bijvoorbeeld activiteiten in een wijk waar mensen het minder breed hebben. Dan kunnen ze contact met ons opnemen'. Een deel van het speelgoed wordt 3 mei uitgedeeld bij een meerkamp op het Oranjeplein, voor 70 kinderen tussen de 4 en 12 jaar.
Wie graag wat wil inleveren kan Stichting Lotje via de website een berichtje sturen en krijgt dan het adres waar de bak staat. Tot en met 1 mei wordt er speelgoed ingezameld.
20.000 Haagse kinderen leven in armoede Eén op de zes Haagse kinderen leeft onder de armoedegrens, dat zijn 20.000 kinderen in Den Haag, zegt Marina. 'Dat zou niet moeten hoeven. En we kunnen het niet oplossen maar wel de omstandigheden verzachten.' Daarom doet de stichting van alles voor kinderen. Zo staan er in Den Haag twintig paarse kasten met daarin gedoneerde goederen zoals kleding, schoenen en speelgoed. 'Mensen die het nodig hebben kunnen kleding uit de kast halen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!