Burgemeester sluit kapotgeschoten bezorgrestaurant in Ypenburg

Beschoten restaurant
Beschoten restaurant
DEN HAAG - null
Burgemeester Jan van Zanen heeft een bezorgrestaurant aan de Laan van Haastede gesloten, nadat het afgelopen weekend werd beschoten en beschadigd raakte door een explosie, meldt mediapartner Omroep West. 'Gesloten wegens een ernstig geweldsincident', valt te lezen op de gevel. Het pand is in ieder geval voor twee weken verboden terrein.
Het bezorgrestaurant in een industriegebied in de wijk Ypenburg werd in de nacht van zaterdag op zondag zwaar onder vuur genomen. Ook was er een ontploffing. Tientallen kogelgaten en barsten in de ruiten zijn maandag de overgebleven stille getuigen van de aanslag.
Foto: Omroep West/ John van der Tol
Kort na de schietpartij brandde twee kilometer verderop een auto uit. De politie onderzoekt nog of die wagen door de dader of daders gebruikt is. Een woordvoerster had maandagochtend nog geen updates te melden. 'Uiteraard is het onderzoek nog in volle gang.' Andere vestiging Burgemeester Jan van Zanen zag zondag genoeg reden om het pand 'ter bescherming van de openbare orde' meteen te sluiten. Het restaurant heeft ook een vestiging op de Loosduinsekade in Den Haag. Een woordvoerder van de burgemeester laat maandag weten dat de sluiting niet voor dat pand geldt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!