'Taxichauffeur' vlucht spookrijdend voor politie en ramt slagboom

Politie
Politie
DEN HAAG - null
Een Hagenaar (26) die zich voordeed als taxichauffeur heeft zich de nodige problemen op de hals gehaald. Om uit handen van de politie blijven scheurde hij tegen het verkeer de gloednieuwe tunnel van de Rotterdamsebaan in, waarna hij het ook nog dacht te winnen van de inmiddels gesloten slagbomen, meldt mediapartner Omroep West.
Het verhaal begon in de nacht van donderdag op vrijdag op de A4 bij Rijswijk: de man moest zich melden bij controlerende agenten vanwege een snelheidsovertreding van 53 kilometer per uur. Maar 'de taxicoureur', zoals de politie hem omschrijft, negeerde het stopteken en was niet van plan te stoppen. En zo werd het werd 'een opeenstapeling van verkeerde keuzes' van een 'roekeloze brokkenpiloot'. De automobilist reed op de Laan van Delfvliet in Den Haag al spookrijdend de Victory Boogie Woogietunnel in. 'Stoppen ging niet gebeuren', zegt de politie tegen Omroep West. Aan de andere kant van de tunnel, bij de Binckhorstlaan, waren de slagbomen inmiddels naar beneden in de hoop dat de man zou stoppen. Maar tevergeefs: in volle vaart reed hij door, met een verbrijzelde voorruit en een afgebroken slagboom als gevolg.
Beeld vanuit de politieauto | Foto: Verkeerspolitie Den Haag
Dat was wel het moment dat agenten twee inzittenden konden aanhouden. Ze zijn allebei meegenomen naar het politiebureau. De bestuurder, die geen beroepschauffeur bleek, is zijn rijbewijs in ieder geval voorlopig kwijt. Want, zo zegt de verkeerspolitie: 'Ook wij waren verbaasd over dit levensgevaarlijke tafereel.' De andere inzittende is vrijgelaten en geen verdachte meer.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!