Gemeenteambtenaren winnen Haagse Taalstrijd

210423HaagseTaalstrijd010
210423HaagseTaalstrijd010
DEN HAAG - null
Drie teams van ambtenaren, raadsleden en inwoners van Den Haag namen het vrijdag tegen elkaar op in de Haagse Taalstrijd. Het dictee bestond uit vier ingewikkelde teksten van de gemeente die de deelnemers begrijpelijker moesten maken. Opvallend genoeg wonnen de ambtenaren de wedstrijd. Teksten van de gemeente zijn soms niet te begrijpen voor de normale sterveling:
Tijdens de vergadering van de Commissie Bestuur heb ik toegezegd u een overzicht te doen toekomen van mogelijke interventies die tijdens een demonstratie kunnen worden gepleegd. Het betreft hier een niet-limitatieve opsomming van mogelijkheden.
Burgemeester Jan van Zanen las in het dictee vier zinnen voor, vervolgens probeerden de drie deelnemende teams de zinnen duidelijker te maken. De leden van het ambtenarenteam zijn uitgeroepen tot Haagse Taalhelden 2021. https://youtu.be/5xaUBmj7qos Ook de kijkers van Den Haag TV konden hun dictee opsturen naar de jury. Luister maandag 26 april naar
Haags Bakkie
op Den Haag FM, want dan wordt de winnaar of winnares bekendgemaakt door directeur Vibeke Roeper van het Genootschap Onze Taal.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!