Competitiewedstrijden amateurvoetbal worden niet meer hervat: "Wijs besluit"

DEN HAAG - null
Voetballers in de Tweede Divisie tot en met de Vijfde Klassen zullen dit seizoen geen competitiewedstrijden meer spelen.
nu duidelijk is dat de coronamaatregelen grotendeels zijn verlengd. Omdat de competitie niet kan worden hervat zal er dit seizoen geen sprake zijn van promotie of degradatie. Voor de jeugd- en zaalcompetities in categorie A blijven de opties open. "De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21", schrijft de
. Ron Kleijn van SVV Scheveningen is blij dat er nu duidelijkheid is gekomen vanuit de KNVB: "Het is een wijs besluit." De voetballers hadden in april weer de competitie willen hervatten en de vraag is of men dan op tijd fit had kunnen zijn legt Kleijn uit. "Dit besluit geeft ons duidelijkheid. We gaan ons opmaken voor het nieuwe seizoen."
Tekst gaat verder onder tweet.
https://twitter.com/SVVSchev/status/1364539014401916931 Tegelijkertijd houdt Kleijn er hoop op dat er later dit seizoen wel weer iets van voetballen mogelijk zal zijn. "Het biedt hopelijk kansen om regionaal dit seizoen nog wat leuke wedstrijden te spelen. Zonder competiedruk." Het kabinet maakte dinsdag bekend dat de
van 18 naar 27 jaar. Kleijn weet nog niet hoe dat gaat werken bij de club. "Het is een regel die voor voetbalcompetitie heel gek is. Dat betekent dat van seniorenteams een deel wel mag trainen en een deel niet. Geen idee hoe dat gaat uitpakken. Hoe moeten we dat regelen? Moet er een paspoortcontrole komen? Ik ben benieuwd hoe we dat gaan doen." Tegelijkertijd vindt de voorzitter van SVV Scheveningen het jammer dat er nog geen mogelijkheid bestaat om ook ouderen weer te laten sporten. "Het is bijzonder jammer dat zaken zoals walking football, voor 55 plussers nog niet mogelijk is."

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!