ADO weer in grote financiële problemen na uitblijven betalingen grootaandeelhouder

DEN HAAG - null
ADO Den Haag kampt met grote financiële problemen, omdat grootaandeelhouder United Vansen (UVS) al een aantal keer haar betalingsverplichting niet is nagekomen. Dat melden meerdere bronnen rondom ADO Den Haag
. De problemen zijn zo groot dat het nog maar de vraag is of de Haagse club de salarissen tot het einde van het seizoen kan betalen. Ondanks herhaaldelijke verzoeken van Haagse kant om te betalen, weigert UVS geld over te maken. ADO overweegt dan ook verdere stappen te ondernemen tegen haar grootaandeelhouder. Eerder stonden ADO Den Haag en eigenaar United Vansen - in een vergelijkbare situatie - al in de rechtbank tegenover elkaar. De rechter oordeelde in 2017 dat de Chinese eigenaar bijna 2,5 miljoen moest betalen aan de Haagse club. De vordering van de rechtbank zorgde toen dat het voortbestaan van de club werd gegarandeerd. Partij is geïnteresseerd in de aandelen Achter de schermen staat naar verluidt een partij klaar die is geïnteresseerd in de aandelen van United Vansen. Of de Chinese eigenaar open staat voor een aandelentransactie is nog niet bekend. Grootaandeelhouder Wang Hui verloor in 2016 ook al eens een andere rechtszaak van ADO Den Haag. De Ondernemingskamer schorste de Chinees niet alleen tijdelijk als preses van de rvc. Hij moest ook al zijn aandelen overdragen aan een onafhankelijke beheerder. Omroep West heeft United Vansen ook om reactie gevraagd. Die is tot op heden niet ontvangen. De directie van ADO Den Haag wil niet reageren.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!