Balkonmuurtje komt naar beneden en boom landt op vijf auto's door storm Corrie

DEN HAAG - Door de komst van storm Corrie geldt er maandag code geel in de provincie Zuid-Holland. Het KNMI waarschuwt voor windstoten tot 100 kilometer per uur waardoor schade kan ontstaan. Het zorgt in Den Haag voor omgewaaide bomen en scooters en weggewaaide fietsers.
Water over de kade
Op Scheveningen is het water is aan de Dr. Lelykade inmiddels over de kade gelopen, meldt De Scheveninger.
Ga niet wandelen met de hond
De wijkagent van Scheveningen haven waarschuwt op Twitter om niet met de hoind te gaan wandelen wanneer je vandaag op het strand wil uitwaaien. 'Uw hond wordt gezandstraald en loopt grote risico op serieuze oog schade door het zand.'
Scheveningen
Een van de kardinale boeien voor de kust van Scheveningen is door de sterke wind losgeslagen ziet De Scheveninger.
Buitengevel
Op de hoek van de Ellekomstraat en de Harderwijkstraat is een deel van de buitengevel naar beneden gekomen.
Gevelmuur is losgekomen bij woning Ellekomstraat/ Harderwijkstraat.
Gevelmuur is losgekomen bij woning Ellekomstraat/ Harderwijkstraat.
Balkonmuur komt naar beneden
Op de Laan van Meerdervoort is een deel van een balkonmuurtje naar beneden gekomen. Op beelden van Regio 15 is te zien dat stukken hout en wat bakstenen op de stoep terecht zijn gekomen.
Stuurloos schip bij IJmuiden
Alle achttien opvarenden zijn van het schip Julietta D gehaald, meldt de Kustwacht op Twitter. De Julietta D had water gemaakt en was stuurloos geworden na een aanvaring met een ander schip, de Pechora Star, voor de kust van IJmuiden.
Voor de evacuatie van de opvarenden van de Julietta D zette de Kustwacht twee helikopters in. Bovendien leverde de Belgische Kustwacht op verzoek van de Nederlandse collega's ook een helikopter voor de reddingsoperatie. Verder liet de KNRM twee reddingsboten, waaronder Koos van Messel uit Scheveningen, uitvaren om hulp te bieden.
Webcam Scheveningen
Vanuit huis even lekker kijken hoe storm Corrie tekeer gaat bij de Scheveningse kust? Check dan bijvoorbeeld deze webcam.
Vast in het zand
Op Scheveningen is er een auto die toch wat last heeft om door het zand te komen. Regio 15 ziet dat de bestuurder van een Aston Martin flink wat moeite heeft om er door te komen.
Zware windstoten ook in de middag nog mogelijk
Het KNMI verwacht dat nog tot maandagavond zware zware windstoten kunnen voorkomen.
In heel Nederland, met uitzondering van de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel, is maandagmiddag code geel van kracht voor zeer zware windstoten met snelheden van 75 tot 100 kilometer per uur, aan zee en boven het IJsselmeer mogelijk tot ongeveer 120 kilometer.
De windstoten komen uit noordwestelijke richting. In de loop van de middag neemt de wind geleidelijk wel wat af.
Oppassen bij het uitstappen
Teststraat Pijnacker-Nootdorp gesloten
Door de drukte bij de GGD-teststraten kan het zomaar zijn dat je jouw test niet in Den Haag maar net daarbuiten hebt gepland. In verband met de storm heeft GGD Haaglanden de testlocatie in Pijnacker-Nootdorp in ieder geval tot vanmiddag 13.30 uur gesloten.
'Mensen die daar nu een afspraak hebben, mogen na half 2 komen, zonder dat zij een nieuwe afspraak hebben', zo valt er te lezen. Voor een test op een andere dag moet een nieuwe afspraak gemaakt worden.
'Mooiste weer wat er is'
Op Scheveningen klinken natuurlijk ook positieve geluiden over de storm: 'Mooiste weer wat er is. Hiervoor ben je Hagenaar!'
Gezandstraald
Op Scheveningen gaat storm Corrie flink tekeer, het zand waait met flinke kracht richting de boulevard.
Hoge waterstand
Rijkswaterstaat verwacht dat laaggelegen kades in onder andere Maassluis, Vlaardingen en Scheveningen maandag onder water zullen lopen door de hoge waterstand in combinatie met storm. De dienst sluit niet uit dat langs de kust windkracht 10 wordt bereikt. De hoogste waterstanden worden verwacht langs de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust.
Sandenburgstraat
Een vijftal auto's is op de Sandenburgstraat beschadigd geraakt door omgewaaide bomen. Een Toyota Yaris is flink vernield door het natuurgeweld. 'Ook in de tuin waar de boom gedeeltelijk in stond is het een ravage', weet Regio 15. Er vielen geen slachtoffers.
De brandweer is bezig om de boom in stukken te zagen en te verwijderen weet de NOS. De beschadigde auto's zullen worden weggesleept.
Vijf auto's geraakt door omgevallen boom
Vijf auto's geraakt door omgevallen boom
Haringkade
Op de Haringkade is een aantal bomen omgewaaid door de storm, deze boomstammen blokkeren de openbare weg.
Omgewaaide boom verspert Haringkade
Omgewaaide boom verspert Haringkade
Te voet naar het werk
Voorzichtigheid is vandaag geboden wanneer je de straat op gaat, daarom gaat de wijkagent van dienst in Bouwlust te voet naar het werk.
Omgewaaide boom wordt weggehaald
Bij de collega's van mediapartner Omroep West is te zien dat het weghalen van een omgewaaide boom niet zomaar geregeld is.
Rotterdam The Hague Airport
Ook het vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport 'heeft hinder' van de harde wind, zo valt op Twitter te lezen. Verschillende vluchten zijn vertraagd of geannuleerd.
Testlocatie gesloten
De corona-testlocatie bij Rotterdam The Hague Airport is maandag gesloten door de komst van storm Corrie. GGD Rotterdam-Rijnmond probeert alle afspraken te verzetten.
Dak waait eraf
Op Scheveningen waait het ook flink: het dak van strandtent Fat Mermaid is er afgewaaid. De brandweer heeft een klein deel van de boulevard, rondom de strandtent afgezet, weet mediapartner Omroep West.
Dak waait van strandtent Fat Mermaid
Dak waait van strandtent Fat Mermaid
Fietsen met tegenwind
Er op uit gaan op de fiets is vanochtend een uitdaging zo ziet een verslaggever van mediapartner Omroep West op Scheveningen.
Liggende scooters
De storm zorgt er ook voor dat geparkeerde scooter niet meer overeind kunnen blijven staan.
Balsemienlaan
Een boom langs de waterkant aan de Balsemienlaan is door de storm omgevallen en op een tweetal auto's terechtgekomen.
Omgewaaide boom komt terecht op geparkeerde auto's Balsemienlaan
Omgewaaide boom komt terecht op geparkeerde auto's Balsemienlaan
Webcams
Op webcams aan de Scheveningse kust is te zien hoe Corrie aankomt in onze regio.
Neptunusstraat
Op de Neptunusstraat in Den Haag is maandagochtend een boom omgevallen en op een auto terechtgekomen. De brandweer is daar aan het werk om de boom te verwijderen.
Een omgevallen boom landt op een geparkeerde auto in de Neptunusstraat
Een omgevallen boom landt op een geparkeerde auto in de Neptunusstraat
'Als je de weg niet op hoeft, blijf dan thuis'
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed op te letten. 'Met name auto’s met aanhanger en vrachtwagens zijn extra vatbaar voor de wind' Ook wordt er geadviseerd zo min mogelijk de weg op te gaan. 'Als je de weg niet op hoeft, blijf dan thuis. Of pas in ieder geval je rijgedrag aan', zegt een woordvoerder.
Code geel
Voor de provincie Zuid-Holland geldt sinds 05.00 uur code geel vanwege de zware windstoten (tot 100 kilometer per uur). In Noord-Holland, Friesland en het waddengebied pakt de storm nog iets heftiger uit en daarom geldt daar code oranje.
Foto's Regio15

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!